‘Mısır bizim düşmanımız değil’

Hamas Siyasi Büro Başkan Yardımcısı Heniyye, Gazze’ye uyguladığı abluka ve tampon bölgeye razı olmasalar da Mısır ile düşman olmadıklarını açıkladı.

‘Mısır bizim düşmanımız değil’

Hamas Siyasi Büro Başkan Yardımcısı İsmail Heniyye, Hamas ve Kassam Tugayları’nın İsrail ordusundan başka bir orduyla askeri mücadeleye girmeyeceğini söyledi.

Gazze’nin Refah bölgesinde İsrail hapishanelerinden tahliye edilmiş mahkumları ziyareti sırasında konuşan Heniyye, “Hamas ve askeri kanadı Kassam Tugayları silahı sadece işgalci İsrail’e karşı doğrultur. Hiçbir zaman Araplara veya başka kişilere karşı silah doğrultmayacak” ifadelerini kullandı.

Heniyye, Mısır yargısının 31 Ocak’ta Kassam Tugayları’nın terör örgütü olduğu yönünde karar vermesini eleştirerek, “Her ne kadar Gazze’ye uyguladığı abluka ve tampon bölgeye razı değilsek de bu, silahları Mısır tarafına çevirdiğimiz anlamına gelmez. Mısır bizim düşmanımız değildir” değerlendirmesinde bulundu.

Mısır basını hemen hemen her gün Hamas ve onun siyasi kanadı İzzettin el-Kassam Tugayları’nı Sina’daki saldırılara karışmakla suçlarken, Hamas bunları reddediyor.

Bazı Mısırlı basın mensupları, son zamanlarda televizyon programlarında yaptıkları açıklamalarda, Mısır ordusundan Hamas’ı vurmasını istemişti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X