MİT, Reyhanlı saldırganını böyle paketledi!

2013 yılının Mayıs ayında, Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde gerçekleşen ve 53 kişinin hayatını kaybettiği bombalı saldırıların planlayıcısı Yusuf Nazik, MİT tarafından Lazkiye’de yapılan nokta operasyonla yakalanarak Türkiye’ye getirildi.

MİT, Reyhanlı saldırganını böyle paketledi!

Milli İstihbarat Teşkilatı, Suriye’nin Lazkiye kentinde düzenlediği nokta operasyonla, 2013 yılının Mayıs ayında, Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde gerçekleşen ve 53 kişinin hayatını kaybettiği bombalı saldırıların planlayıcısı Yusuf Nazik’i Türkiye’ye getirdi. Yakalanma anı böyle görüntülendi.
 

--3716424.jpeg

Yusuf Nazik ilk ifadesinde Reyhanlı saldırısının emrini Suriye istihbaratından aldığını söyledi.

Yusuf Nazik, Türk bayrağı önünde verdiği ilk ifadesinde, “Suriye ve Suriye istihbaratı emretti. Suriye istihbaratından görevli olan Hacı kod adlı Muhammed emretti. Türkiye devletinden kaçamadım, pişmanım, beni Suriye’den yakalayıp getirdiler. Suriye’deki arkadaşlarıma sesleniyorum, yol yakınken dönün. Türk devleti bize sahip çıkar, kendi devletimiz bize sahip çıkar. Suriye devletine de sesleniyorum, Türkiye devleti çok büyüktür bunun hesabını elbet sizden soracak.” ifadelerini kullandı.
 

 

 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X