‘MİT tırları’ ile ilgili haberlere yayın yasağı

Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü, MİT tırlarının durdurulma ile ilgili belgelerin içeriğine ilişkin yayın yapılmasına yasak getirildiğini vurguladı.

‘MİT tırları’ ile ilgili haberlere yayın yasağı

Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü (BYEGM), Adana Cumhuriyet Başsavcılığınca, Hatay’ın Kırıkhan ilçesi ve Adana’da MİT’e ait araçların durdurulması ve aranması olayına ilişkin “milli güvenlik, kamu düzeni ve kamu güvenliğinin korunması, devlet sırlarının açıklanmasının ve suç işlenmesinin önlenmesi” amacıyla soruşturma tamamlanıncaya kadar ilgili belgelerin içeriği hakkında yayın yasağı getirildiğini bildirdi. 

BYEGM Basın-Yayın Dairesi Başkanlığından yapılan yazılı açıklamada, şunlar kaydedildi:

“Adana Cumhuriyet Başsavcılığınca 13 Ocak 2015 tarih ve 2014/78107 soruşturma numaralı yazısı ile 01 Ocak 2014 Hatay ili Kırıkhan ilçesi ve 19 Ocak 2014 günü Adana’da MİT’e ait araçların durdurulması ve aranması ile ilgili olarak; Cumhuriyet Başsavcılığınca Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’nın 26 ve 28’inci ve Basın Kanunu’nun 3. maddesi gereğince, milli güvenlik, kamu düzeni ve kamu güvenliğinin korunması, devlet sırlarının açıklanmasının ve suç işlenmesinin önlenmesi amacıyla, soruşturma tamamlanıncaya kadar soruşturmayla ilgili belgelerin içeriği hakkında yayın yasağı getirilmiştir.”

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu  (RTÜK) da dün Adana 5. Sulh Ceza Hakimliğinin, Hatay’ın Kırıkhan ilçesi ve Adana’da MİT’e ait araçların durdurulması ve aranması olayıyla ilgili yazılı, görsel ve internet medyasında her türlü yayının yapılmasının yasaklanmasına karar verdiğini duyurmuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X