Miyopi ilerlemesi durdurulabilir mi ?

Bursa Retina Göz Hastanesi tarafından 2018-2019 dönemi mezuniyet sonrası eğitim programı çerçevesinde gerçekleştirilen ilk toplantıya davet edilen Uzman Dr. Bülent Barlas miyopi ve miyopinin ilerlemesinin durdurulması konusunda deneyimlerini aktardı. 

Miyopi ilerlemesi durdurulabilir mi ?

Göz hastalıkları konusunda temel bilgilerin ve yeni gelişmelerin hekimlerle paylaşılarak mezuniyet sonrası düzenli eğitime katkıda bulunmayı amaçlayan bu toplantıların Retinagöz Hastanesi tarafından düzenli olarak beş yıldır yapılmakta olduğunu ve genellikle  Bursa ve çevre ilçelerde görev yapan göz hekimlerinin katıldığını belirten hastanenin kurucusu Prof. Dr. Remzi Avcı bu toplantılara Uludağ üniversitesi de dahil olmak üzere ülkenin her yerinden konusunda uzman deneyimli hekimlerin ve Öğretim üyelerinin konuşmacı olarak davet edildiğini ve her toplantıda bir konunun tüm detayları ile interaktif ortamda tartışıldığını belirtti.

Her eğitim döneminde ortalama 20-25 toplantının gerçekleştirildiğini belirten Prof. Avcı bu toplantıların bilginin çok yoğun üretildiği ve hızlı değiştiği çağımızda göz hekimlerinin temel bilgilerini tazeleme ve tedavideki yeni gelişmeleri takip etmelerine katkıda bulunduğunu ifade etti.  Son yapılan toplantıda ana konunun “miyopinin ilerlemesinin kontrolü” olduğunu ve toplantı sonunda kişilerin özellikle çocukluk dönemindeki yaşam tarzının miyopinin ilerlemesinin kontrolünde etkili olabileceğinin Dr. Bülent Barlas tarafından olgu örnekleri ile detaylı olarak anlattığını belirtti.

photo-2018-10-22-13-34-04-1.jpg

photo-2018-10-22-13-34-04.jpg

photo-2018-10-22-13-34-05.jpg

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X