MKP’ye Bursa’da ağır darbe

Bursa polisi, Tunceli kırsalında faaliyet gösteren Maoist Kominist Parti/Halk Kurtuluş Partisi (MKP/HKO) silahlı örgüt üyelerine ağır bir darbe vurdu. Tunceli’den kaçarak Bursa’ya gelen ve buradan yurt dışına çıkmaya hazırlanan 11 kişi gözaltına alındı. 

MKP’ye Bursa’da ağır darbe

Bursa Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM) ekipleri, ağırlıklı olarak Tunceli kırsalında faaliyet gösteren MKP/HKO silahlı örgüt üyesine mensup 3 kişinin kırsaldaki ağır darbelerden sonra Bursa’ya kaçtığını tespit ederek şahısların peşine düştü.

Yapılan takipler sonucu Tunceli’de çok sayıda eyleme katıldıkları öğrenilen 3 kişiyi yurt dışına kaçırmak amacıyla Bursa’ya getiren ve burada yer temin eden 8 kişinin isim ev adres bilgilerine ulaşıldı.

Şahısları bir süre takip eden TEM ekipleri, daha sonra eş zamanlı baskın düzenleyerek 11 kişiyi gözaltına aldı.

Gözaltına alınan şahıslardan Tunceli’de kırsal alanda eylemlere katılan 3 kişi Tunceli’ye gönderilirken, geri kalan 8 kişi Bursa Adliyesi’ne sevk edildi. 

Tunceli ve Bursa’da hakim karşısına çıkarılan 11 kişiden 10’u tutuklanarak cezaevine gönderilirken, 1 kişi adli kontrol şartıyla serbest kaldı. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X