AB’nin yaptırım tehdidine sert yanıt

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, ”S-400 sistemi NATO sistemlerine bir tehdit oluşturmuyor. Gereksiz gerginlik yaratmaya gerek yok. Bitmiş bir anlaşma” dedi. Çavuşoğlu, AB’nin Türkiye’ye yaptırım kararıyla ilgili de, “Çok da ciddiye almaya gerek yok” dedi.

AB’nin yaptırım tehdidine sert yanıt

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Kuzey Makedonya ziyaretinin ikinci gününde mevkidaşı Nikola Dimitrov ile bir araya geldi.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Çavuşoğlu’nun açıklamalarından satır başları şöyle:

”S-400 sistemi NATO sistemlerine bir tehdit oluşturmuyor. Gereksiz gerginlik yaratmaya gerek yok. Bitmiş bir anlaşma.

AB’DEN TÜRKİYE’YE YAPTIRIM KARARI

Çok da ciddiye almaya gerek yok. Bankaya tavsiye vermesi AB’nin başka bir çelişkisi. Aldıkları kararların uygulanmasının mümkün olmadığını kendileri de biliyor. Rum kesimini tatmin etmek için alınmış kararlar. Sorun Kıbrıs Türk halklarının ada etrafındaki haklarının garanti altına alınmamasıdır.

”RUM KESİMİ AB’Yİ ARKASINA ALMASIN”

Doğu Akdeniz’de faaliyetlerimizi artıracağız. Dördüncü gemiyi de Doğu Akdeniz’e en kısa zamanda göndereceğiz. Rum kesimi de AB’yi arkasına almasın. Rum kesimini muhatabı KKTC’dir. Bir an önce akıllarını başlarına alsınlar.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X