BTSO mesleki eğitimde örnek olmaya devam ediyor

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO), mesleki eğitim ve teknoloji odaklı yatırımları ile Türkiye’ye model olmaya devam ediyor.

BTSO mesleki eğitimde örnek olmaya devam ediyor

Mesleki eğitime yönelik Şanlıurfa Teknoloji Geliştirme ve Eğitim Merkezi (ŞUTGEM) projesini geliştiren Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO) heyeti, BTSO’nun DOSAB yerleşkesinde hayata geçirdiği projeleri incelemek için Bursa’ya geldi. BTSO Mutfak Akademi, Model Fabrika, Enerji Verimliliği Merkezi ve BUTEKOM’u ziyaret eden heyet, özellikle Oda’nın iş dünyasının nitelikli istihdamına yönelik kurguladığı BUTGEM modeline özel ilgi gösterdi. Şimdiye kadar 25 binin üzerinde kursiyerin mezun olduğu merkezdeki eğitim çalışmaları hakkında detaylı bilgi alan heyet, eğitim atölyelerini de yakından inceledi.

DESTEK VERMEYE HAZIRIZ

BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Alparslan Şenocak, Oda olarak Türkiye’nin üretim üssü Bursa’nın ileri teknoloji, Ar-Ge ve mesleki eğitimde lider bir kent olması için projeler ürettiklerini söyledi. Şimdiye kadar 40’ın üzerinde projenin hayata geçirildiğini hatırlatan Şenocak, ‘’Hedefimiz Bursa’nın her alanda daha güçlü konuma ulaşmasını sağlamak. Bursa iş dünyamızın talepleri doğrultusunda hazırladığımız bu projelerin ülkemize daha fazla yaygınlaşmasını istiyoruz. Bu noktada mesleki eğitimdeki tecrübemizi Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odamız ile paylaşma konusunda elimizden gelen desteği vermeye hazırız” dedi.

ÜSTLENDİĞİ ROL ÇOK ÖNEMLİ

ŞUTSO Başkan Yardımcısı Kadir Kılıçoğlu da, Şanlıurfa Organize Sanayi Bölgesi’nde inşaat çalışmaları başlayan ŞUTGEM’in 3 bin metrekare kapalı alana sahip olacağını ve merkezde 9 atölyenin yer alacağını dile getirdi. Kılıçoğlu, ‘’Mesleki eğitimde BTSO’nun Türkiye’de üstlendiği rol çok önemli. BTSO’nun her bir yatırımı iş dünyasının nitelikli istihdam ihtiyacına önemli katkı sağlıyor” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X