Bursa ekibi gümbür gümbür: 84-73

Bursa ekibi TOFAŞ, deplasmanda Afyan Belediyespor’u da mağlup etti ve ING Basketbol Süper Ligi’nde üst üste 6. galibiyetine imza atarak başarılı grafiğini sürdürdü.

Bursa ekibi gümbür gümbür: 84-73

ING Basketbol Süper Ligi’nde son 5 maçından galibiyet çıkaran TOFAŞ, deplasmanda Afyon Belediyespor’u 84-73 mağlup etmeyi başardı. Prof. Dr. Veysel Eroğlu Spor Salonu’nda oynanan maça istediği gibi başlayamayan Bursa ekibi, mücadelenin başında rakibinin 5-0’lık serisini önleyemedi. İlerleyen bölümde eşitliği yakalasa da üstünlüğü ele geçiremeyen mavi yeşilliler, bir ara farkın 9 sayıya (19-10) çıktığı ilk çeyreği 21-16 geride kapattı. Play-off potasından kopmak istemeyen rakibi karşısında  ikinci periyoda daha istekli başlayan TOFAŞ, 14’te ilk kez öne geçti: 26-24. Bursa ekibi, karşılaşmanın ikinci yarısına ise 41-35 önde girdi.

FARKI AÇTI

Mavi yeşilliler, karşılaşmanın ikinci yarısına muhteşem bir başlangıç yaptı. TOFAŞ, 8 dakikada rakibine sadece 5 sayı şansı tanırken, üst üste bulduğu basketlerle de farkı açtı. Bu sürede 26-5’lik seri yakalayan Bursa ekibi, 28’de skoru 67-40’a getirdi. Mavi yeşilliler, mücadelenin son periyoduna ise 71-45 önde girmeyi bildi. Son periyoda evsahibi hücumda daha etkili başlarken, TOFAŞ, sayı üretmekte zorlandı. 37’de farkı 11 sayıya (77-66) inerken, rakibine daha fazla şans tanımayan Bursa ekibi, 4. periyodunda sıkıntı yaşadığı maçtan 84-73 üstün ayrıldı ve üst üste 6. galibiyetini aldı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X