Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşen belediye başkanlarından açıklama

Cumhurbaşkanı Erdoğan, büyükşehir belediye başkanlarıyla görüştü. Belediye başkanları toplantının olumlu bir havada geçtiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşen belediye başkanlarından açıklama

Toplantıya 30 büyükşehir belediye başkanından 29’u katıldı. Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Çin’de temaslarda bulunduğu için toplantıya katılamadı.

Toplantıda, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turan, İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Cumhurbaşkanlığı Özel Kalem Müdürü Hasan Doğan ve Cumhurbaşkanlığı Yerel Yönetim Politikaları Kurulu üyeleri de yer aldı.

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ve Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer açıklamalarda bulundu. Belediye Başkanları toplantının olumlu geçdiğini söyledi.

Büyükerşen, “Cumhurbaşkanı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi için söylemedi. Sadece muhalefet belediyelerini kapsayan bir konuşma değildi. Meseleye hukuki, insanlık yönünden yaklaştı. Spesifik olarka herhangi bir belediyeyi hedef alacak konuşma yapmadı. Pek çok yerde işten çıkarmalar olmuştur, olmak zorundadır. Bazı yerlerde zaruretten yapılmış olabilir” dedi.

Bir komisyon kurulduğunu belirten Büyükerşen, “İstanbul Belediye Başkanı, bendeniz, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanımız, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanımız ve AK Partili arkadaşlarımızın da aralarında olduğu bir komisyon oluşturuldu. İsimleri Cumhurbaşkanı kendi belirledi” dedi.

Zeydan Karalar da şu ifadeleri kullandı: “Bugünkü toplantının ana konusu belediyelerin düştüğü ekonomki krizdir. Hiçbir belediye vatandaşlara hizmet edebilir durumda değildir. Biz belediyeleri hizmet üretebilir hale getireceğiz. Çok fazla kadro ve işe gitmeden para alanlar olduğunu herkes bilmektedir. Bugünün teması seçimden bu yana gerilen Türkiye’nin bugünden sonra yumuşayacağıdır. Sayın Cumhurbaşkanımıza bu toplantıyı tertiplediği ve gergin havanın ortadan kaldırılmasını sağladığı için teşekkür ediyoruz.”

Toplantının olumlu bir havanın olduğunu dile getiren Vahap Seçer ise “Devamı gelirse bir araya gelmeler faydalı olabilir. Biz sonuç almak istiyoruz. Ekonomik olarak sıkıntılar yaşıyoruz. Tıkanmış durumdayız. Mersin’de işçi çıkarmalarla ilgili protestolar oldu ama bir bardak suda fırtınalar koparmadan başka bir şey değil. Büyükşehir Belediyemde bir tane personel işten çıkarılmamıştır. Provokasyona uğruyoruz. Biz hizmet yapmak zorundayız. Bizden önceki yönetimler hesap yapmadan çok sayıda eleman almışlar. Proje üretmekte güçlük çekiyoruz. Radikal önlemler almamızda anlayışla karşılanmalı” şeklinde konuştu.

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, “Hep beraber oluşturulmuş olan masanın etrafında buluşuldu. Sayın Cumhurbaşkanımız bir kesimi hedef almadı, tavsiyelerde bulundu. Belediye başkanlarımız beşer dakika söz alarak görüşlerini açıkladılar. Şehirleriyle ilgili sorunlarını dile getirdiler. Çıkan sonuç itibarıyla birebir bakan ve yetkililerle görüşülmüş oldu. Ilıman bir iklim içerisinde geçti. WhatsApp grubu kurulması görüşü belirtildi. Burada halkın huzuru için insanlara hizmet üretmek için bir yaklaşım sergilendi” dedi.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, de şöyle konuştu: “Ben Türkiye Cumhuriyeti tarihinde böyle bir buluşma olduğunu hatırlamıyorum. Dertler en ince ayrıntısına kadar konuşuldu. Cumhurbaşkanımız mesajı net bir şekilde verdi. Bakanlarımız soruları cevapladılar. Şehirlerimizin bu buluşması büyük katkı yapacaktır. 15.5 yıldır belediye başkanlığı yapan biri olarak çok özel bir buluşmaydı.”

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, “Türkiye buluşmasının Türkiye’ye hayırlı olmasını diliyorum. Cumhurbaşkanımız hiçbir işçinin ekmeğine mani olunmaması gerektiği konusunda hassasiyetlerini dile getirdi. Belediye başkanları Cumhurbaşkanımıza teşekkürlerini iletti. Bu toplantıların periyodik bir şekilde devam etmesi konusunda temennilerini iletti. Bütün belediye başkanlarının bakanlarla birlikte toplanması bir ilk oldu. Cumhurbaşkanımız ilklerine bir ilk daha eklemiş oldu. Bunu Türkiye buluşması olarak değerlendiriyoruz. Türkiye yeni bir değişim ve dönüşümün başlangıcı olduğunu düşünüyorum” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X