Fabrikalarda yangın sigortası sıkıntısı

İstanbul Sanayi Odası (İSO) Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan, sigorta şirketlerinin yangın artışlarını gerekçe göstererek fabrikaları sigortalamaktan imtina ettiğini duyduklarını belirtti.

Fabrikalarda yangın sigortası sıkıntısı

İstanbul Sanayi Odası (İSO) Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan, sigorta şirketlerinin yangın artışlarını gerekçe göstererek fabrikaları sigortalamaktan imtina ettiğini duyduklarını belirterek, ”Hepimizin arzusu, sanayicilerimizin tüm risklerinin sigorta şemsiyesi altında yer almasıdır” dedi. 

Oda’nın nisan ayı olağan toplantısı, Türkiye Sigorta Birliği (TSB) Başkanı Can Akın Çağlar’ın katılımıyla, ‘Sigortacılık ve Riskleri Yönetebilmenin Sanayimiz ve Ekonomimiz Açısından Önemi’ ana gündemiyle gerçekleştirildi. İSO Başkanı Erdal Bahçıvan, toplantının açılışındaki konuşmasında, sanayicilerin yangın, sel ve doğal afetlerden kaynaklı riskler söz konusu olduğunda en büyük güvencelerinin sigorta olduğunu vurguladı. ”Hepimizin arzusu, sanayicilerimizin tüm risklerinin sigorta şemsiyesi altında yer alması” diyen Bahçıvan, ”Sigorta şirketlerinin yangın artışlarını gerekçe göstererek fabrikaları sigortalamaktan imtina ettiklerini duyuyoruz. Hiç şüphesiz bu yaklaşımlar, üretmenin çok zor şartlar altında yapıldığı bir ortamda sanayiciyi ek zorluklarla karşı karşıya bırakmakta ve sigorta bilincinin gelişimini de aksatmaktadır. Sektör ayrımı olmaksızın tüm sanayi kuruluşlarımızın sigorta kapsamı alanına girmesi ve makul risk primleri ile sigortalanabilmesi için düzenlemeler yapılmalıdır” ifadelerini kullandı.

ÇOK BÜYÜK ÖNEM TAŞIYOR

TSB Can Akın Çağlar ise, Türkiye’deki yeni sigorta anlayışının, bir finansal ürün çeşitliliği olarak da sanayici tarafından iyi algılanması gerektiğini söyledi. Türkiye’de bütün büyük yatırımların finansmanı için sigortanın çok büyük önem taşıdığının altını çizen Çağlar, sigorta sektörünün risk yönetim tecrübesinden bütün sektörlerin istifade etmesi gerektiğini vurguladı.

Çağlar, dünyada doğal afetlerin artış gösterdiğine işaret ederek, sanayicilerin doğal afetlere karşı da yatırımlarını sigortalatması gerektiğini anlattı. Bugün artık Türk sanayicisinin sadece bankalardan teminat mektubu almak zorunda olmadığını vurgulayan Çağlar şunları kaydetti: ”Artık sigorta şirketleri de kefalet sigortası adı altında teminat mektubuna eş bir ürün çıkarma imkanına kavuşmuş oldu. Yani kısaca söylemek gerekirse; kefalet sigortası eşittir teminat mektubu. Bütün yasal mevzuatlar, bütün çerçeveler hazırlandı.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X