Günde bir bardak içerseniz böbrekleri temizliyormuş..

Böbreklerinizin sağlıklı bir biçimde çalışabilmesi için belirli aralıklar ile temizlenmesi gerekiyor. Peki böbreklerinizi temizlemek için ne yapmalısınız? İşte böbreklerinizi temizleyen besinler…

Günde bir bardak içerseniz böbrekleri temizliyormuş..

Böbreklerin vücut içinde birçok önemli görevi bulunuyor. Vücuttaki atık ve toksinleri temizleme görevini üstlenen böbreklerin tüm işlevlerini düzenli bir biçimde yerine getirebilmesi için ise belirli aralıklar içinde temizlenmesi gerekiyor. Böbreklerinizi arındırabilmek için belirli besin türlerini tüketebilirsiniz. İşte böbrekleri arındıran besinler…

Kırmızı besinler

Kızılcık ve çeşitli orman meyvelerini böbrekleri arındırmak amacıyla tüketebilirsiniz. Anti kanserojen etkileri bulunan kızılcığı böbrekleri arındırmak için çay şeklinde ya da sadece suyunu tüketmeniz uygun olacaktır. Kızılcık dışında ahududu, Frenk üzümü, böğürtlen, yaban mersini gibi antioksidan özellikleri bulunan meyveleri de böbrekleri temizlemek amacıyla günde bir avuç olacak şekilde tüketebilirsiniz.

erte.jpeg

Limon

Böbreklerin düzenli bir biçimde çalışabilmesi için C vitaminine de ihtiyacı var. Böbreklerinizin ihtiyaç duyduğu C vitamini ihtiyacını limon ile giderebilirsiniz. Çayınızın içine limon sıkarak ya da salatalarınızda kullanarak günlük olarak limon tüketimi yapabilirsiniz.

o-002.jpeg

Zencefil ve zerdeçal

Vücudun en önemli organları arasında yer alan böbrekleri koruyabilmek için tüketebileceğiniz ürünler arasında zencefil ve zerdeçal da yer alıyor. Etki etmesi için zencefili su ile karıştırarak tüketebilir, şeker hastalığına iyi geldiği bilinen zerdeçalı ise yoğurt ya da süt ile birlikte düzenli olarak tüketebilirsiniz. İki ürün de böbrekleri temizlemesinin yanı sıra böbrek taşı nedeniyle oluşan atıkları da temizliyor.

sss.jpeg

Rezene 

Mideyi rahatlatıcı özelliği ile bilinen rezene çayı böbrekleri de rahatlatan bir bitki olması ile dikkat çekiyor. Günde bir bardak rezene çayı tüketerek böbreklerinizin rahatlamasını ve aktif bir biçimde çalışmaya devam edebilmesini sağlayabilirsiniz. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X