Kariyerleri geriye gitti

Son yıllarda Bursaspor’da teknik direktörlük yapanlar ayrıldıktan sonra hep aynı sorunu yaşadı.

Kariyerleri geriye gitti

5 sezonda yeşil beyazlı kulüpte Ertuğrul Sağlam, Hamza Hamzaoğlu, Mutlu Topçu, Paul Le Guen, Samet Aybaba, Adnan Örnek, Mustafa Er, Ersel Uzgur ve Tunahan Akdoğan görev aldı. Birçok isim aynı kaderi yaşarken, sadece Şenol Güneş zirve yaptı. 

Son yıllarda Spor Toto Süper Lig’de büyük sıkıntılar yaşayan Bursaspor’da teknik direktörlük yapan hocalar ayrıldıktan sonra kariyerlerinde gerileme yaşadı. Bir tek 2014-2015 sezonunda yeşil beyazlı takımı çalıştıran ve ardından Beşiktaş’a giden Şenol Güneş zirve yaptı.

Siyah beyazlılar’la 2 şampiyonluk yaşayan tecrübeli teknik adam, Haziran ayından itibaren A Milli Takımın başına geçecek. Ardından Bursaspor’da teknik adam olarak Ertuğrul Sağlam, Hamza Hamzaoğlu, Mutlu Topçu, Paul Le Guen, Samet Aybaba, Adnan Örnek, Mustafa Er, Ersel Uzgur ve Tunahan Akdoğan görev aldı. 

HAMZAOĞLU O PUANI TUTTURAMADI

Ertuğrul Sağlam, yeşil beyazlı kulübe 2.gelişinde istenilenen başarıyı gösteremedi. Tecrübeli çalıştırıcı ardından Eskişehirspor, İran’nın Tractor Sazi ve Malatyaspor takımlarında görev yaptı. Ertuğrul Hoca, bu 3 kulüpte de istediklerini yapamadı. Hamza Hamzaoğlu, Bursaspor’dan sonra Osmanlıspor ve Antalyaspor’u çalıştırırken, şuan Erzurumspor’un başında bulunuyor. Hamzaoğlu, yeşil beyazlı kulüpteki puan ortalamasını bu 3 kulüpte de tutturabilmiş değil. Bursaspor’da 1.67 ortalaması bulunan Hamza Hoca, Osmanlıspor’da 0.50, Antalyaspor’da ise 1.17 ortalamasıyla görev yaptı. 

TOPÇU KULÜP BULAMADI

Mutlu Topçu ise Bursaspor’un ardından takım bulamadı. Genç teknik adam, yaklaşık 2 sezondur hiçbir takımda görev almadı. Geçen sezon büyük umutlarla gelen Paul Le Guen de şuan boşta. Bursaspor’dan ayrılışı olay olan Fransız teknik adamın, yeşil beyazlı kulüpte 1.41 puan ortalamasını tutturmuştu.

Bursaspor’un kendi öz evlatları Adnan Örnek, Mustafa Er, Ersel Uzgur ve Tunahan Akdoğan’da bU süreçte Bursaspor’da görev aldı. Geçtiğimiz günlerde Bursaspor’dan ayrılan Samet Aybaba’nın akıbetinin ne olacağı ise merak ediliyor. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X