Mesleki eğitime BEBKA desteği

Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) 2019 Yılı Proje Teklif Çağrısı kapsamında desteklenecek projeler açıklandı.

Mesleki eğitime BEBKA desteği

Bağımsız uzmanlar tarafından yapılan değerlendirmeler sonucunda Mesleki Eğitimin Geliştirilmesi Programı çerçevesinde kabul edilen projeler ile Bursa’dan 16 meslek lisesine toplam 12 milyon 51 bin 166 lira donatım desteği sağlanacak. Desteklenmeye hak kazanan projeleri açıklanmasının ardından bir destek de Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan projeye geldi. Bursa Çocuk Girişimci Öğrenme Merkezi başlıklı projenin 516 bin 236 lira bütçe ile destekleneceği açıklandı.  

“MESLEKİ EĞİTİM ÇITASI YÜKSELİYOR”…

Bursa’da son yıllarda mesleki eğitim çıtasının yukarı doğru hızla ivme kazandığını belirten İl Milli Eğitim Müdürü Sabahattin Dülger, “Sanayiden teknolojiye birçok sektörün ihtiyaç duyduğu ve ülkemizin geleceğine yön verecek kalifiye personel yetiştirmeyi hedefleyen mesleki ve teknik liselerimiz; gerek fiziksel koşulları ve altyapısı ile gerekse güçlü eğitimci kadrosuyla her geçen gün gelişme kaydediyor. Bursa, sanayisi ve sanayicisi ile Türkiye’nin lokomotif kentlerinden birisi. Sanayide nitelikli işgücü ihtiyacını karşılamak ve mesleki eğitimin gelişimini sağlamak adına sanayicilerimizle birçok çalışma ve işbirliği gerçekleştiriyoruz” dedi. 

DESTEKLENEN OKULLAR

Bursa’dan, Mesleki Eğitimini Geliştirilmesi Programı çerçevesinde projesi desteklenecek Mesleki ve Teknik Anadolu liselerinin ismi şöyle: Yenişehir Osmangazi MTAL, Fatih MTAL, Hamidiye MTAL, TSO Gürsu MTAL, Hacı Sevim Yıldız-2 MTAL, Atatürk MTAL, Öztimurlar MTAL, Tophane MTAL, Ovaakça Şarık Tara MTAL, Karacabey MTAL, BTSO Hayri Terzioğlu MTAL, Hüseyin Özdilek MTAL

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X