OECD Türkiye tahminini yukarı yünlü revize etti

OECD ticaret savaşı ve politika belirsizlikleri nedeniyle küresel ekonomi ve dünyanın önde gelen ülkelerine yönelik büyüme tahminlerini aşağı yönlü revize ederken, Türkiye ekonomisine ilişkin 2019 öngörüsünü yukarı yönlü güncelledi.

OECD Türkiye tahminini yukarı yünlü revize etti

Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD), ticaret savaşı ve politika belirsizlikleri nedeniyle küresel ekonomi ve dünyanın önde gelen ülkelerine yönelik büyüme tahminlerini aşağı yönlü revize ederken, Türkiye ekonomisine ilişkin 2019 öngörüsünü yukarı yönlü güncelledi.

Raporda, dünya ekonomisi için mayıs ayında yayımlanan ara rapordaki yüzde 3,2’lik 2019 büyüme tahmini yüzde 2,9’a, yüzde 3,4’lük 2020 büyüme öngörüsü ise yüzde 3’e düşürüldü. OECD raporunda Türkiye ekonomisinin ise 2019’da yüzde 0,3 daralacağı öngörüldü. Bu oran bir önceki raporda yüzde eksi 2,6 olarak tahmin edilmişti. Bu da Türkiye ekonomisine ilişkin öngörüde 2,3 puanlık iyileşmeye işaret etti.

Öte yandan ülkenin 2020’de yüzde 1,6 büyüyeceğine yönelik tahmin değiştirilmedi. Türkiye ekonomisinin bu yılın ilk yarısında beklenenden daha güçlü büyüdüğüne işaret edilen raporda, geçici bütçe ve bütçesel harcamaların yanı sıra turizm ihracatının büyümeye destek sağladığı vurgulandı. Yatırımların daraldığı, kredi büyümesinin ise zayıf kaldığı belirtilen raporda, mali politikalardaki yumuşamanın büyümeyi 2020’de yüzde 1,5’in üzerine taşıyacağı ifade edildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X