Şili’de halk sokağa indi

Şili’de ulaşıma yapılan zamma karşı başlayan ve daha sonra şiddet eylemlerine dönüşen gösteriler nedeniyle bazı bölgelerde acil durum ilan edildi. 

Şili’de halk sokağa indi

Şili Devlet Başkanı Sebastian Pinera, başkanlık sarayı La Moneda’da düzenlediği basın toplantısında, ulaşıma yapılan zam karşıtı protestoların tetiklediği şiddet olaylarının halkın güvenliğini tehdit ettiğini vurguladı.

Pinera, ‘Santiago metrosuna, halkın güvenliğine ve kamu düzenine yapılan ciddi saldırılar sonucunda Şili Devlet Başkanı olarak, Santiago ve Chacabuco eyaletleri ile Puente Alto ve San Bernardo bölgeleri için acil durum ilan ediyorum’ ifadelerini kullandı. Ulaşım zammından halkın olumsuz etkilendiğinin farkında olduğunu söyleyen Pinera, bu zammın tekrar gözden geçirileceğini sözlerine ekledi.

15 gün süre için ilan edilen acil durum, gerekli görülmesi halinde 15 gün daha uzatılabilecek. Acil durum ilan edilen bölgeler silahlı kuvvetlerinin sorumluluğu altında olacak.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X