Sinem cinayetinde yeni gelişme

Bursa’nın İnegöl ilçesinde 2010 yılında kaybolan ve 3 yıl sonra dere yatağında cesedi bulunan üniversite öğrencisi Sinem Yurdanur cinayetinde yeni gelişme… Çıkan kararlar Yargıtay tarafından bozuldu. Dava yeniden ele alınacak. 

Sinem cinayetinde yeni gelişme

Uludağ Üniversitesi İnegöl Meslek Yüksekokulu Elektrik Bölümü ikinnci sınıf öğrencisi Sinem Yurdanur, 26 Temmuz 2010 tarihinde sınava girmek için İstanbul Çatalca’dan geldiği İnegöl’de ortadan kaybolmuş, tüm aramalara rağmen bulunamamıştı.

Sinem Yurdanur en son İnegöl’e geldiği gün, Kültürpark’ta, birçok suçtan adli kaydı bulunan ve sevgilisi olduğu iddia edilen Emrah K. ile görülmüştü. 

Olayla ilgili gözaltına alınan Emrah K., Sinem’in kaybolmasıyla hiçbir ilgisinin bulunmadığını söyleyince serbest bırakılmıştı.

Emrah K., geçen yıl mart ayında gerçekleştirilen uyuşturucu operasyonunda gözaltına alınacağı sırada, Alanyurt’taki bir evde tabanca ile göğsüne tek el ateş ederek intihar etmişti.

Karar Yargıtay’dan döndü

Cinayetle alakalı tasarlayarak adam öldürme suçundan yargılanan iki sanık hakkında mahkeme 9 Ekim 2014 tarihinde karar vermişti.

Cinayet davasından Erdal G. 3 yıl 6 ay, Rıfat A. ise 8 ay 12 gün hapis cezasına çarptırılarak tahliye edilmişlerdi.

Verilen karar, 17 Aralık 2017 tarihinde Yargıtay tarafından bozuldu.

Sinem Yurdanur cinayeti ile alakalı, suç delillerini gizledikleri gerekçesiyle Erdal G. ve Rıfat A. yeniden hakim karşısına çıkacak.

İnegöl Ağır Ceza Mahkemesi, Yargıtay’dan bozularak geri gönderilen dava dosyanın ilk duruşma tarihini 19 Haziran 2018 olarak belirledi.

haber-ici-cinayet-davasi.jpg

Çete davasında ‘ömür boyu’ ve 79 yıl, 6 ay hapis cezasına çarptırılan Erdal G.’nin, Sinem Yurdanur cinayetiyle ilgili cezaevinde savcının oluru ile ifadesini alan polislere, Yurdanur’u intihar eden arkadaşı Emrah K.’nin öldürdüğünü söyleyerek, cesedin atılmış olabileceği adresi polise bildirmişti.

Cinayetten 3 sene sonra yapılan keşifte battaniyeye sarılı olan ve içerisinde sadece saç ve kemiklerin bulunduğu ceset bulunmuştu. Bulunan kemik parçaları ve saç tellerinin Sinem’e ait olduğu tespit edilmişti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X