Yürek burkan dram!

Alkolik ve uyuşturucu bağımlısı kocasından gördüğü şiddet nedeniyle hayatı kararan böbrek hastası V.D, barındığı kadın sığınmaevinden de çıkarılınca 3 yaşındaki çocuğu ile ortada kaldı.

Yürek burkan dram!

SEYİT GÜNDOĞAN

Yaklaşık 4 yıl önce görücü usulü evlendiği adam alkolik ve uyuşturucu bağımlısı çıkınca hayatı kararan V.D, kendisini hamileyken öldürmeye yeltenen eşinden boşanmak istese de bir türlü bunu başaramamış. Kocasının daha doğmadan çocuğu satacağını söylemesi ve sürekli şiddet uygulaması nedeniyle hayatı zindana dönen V.D. her şeye rağmen çocuğunu dünyaya getirmiş. Ancak eşinin alkol ve uyuşturucu bağımlılığı bir türlü bitmeyen çaresiz kadın, devletten ve hayırseverlerden bir yardım eli uzanmasını bekliyor.

KORUMA KARARI VAR…

Eşinin uyguladığı şiddet ve tehditler nedeniyle polisten koruma kararı çıkarılan talihsiz kadın, sığınma kadın sığınmaevinden de süresi dolduğu gerekçesiyle çıkarılmış. Kadın sığınma evlerinde kötü muamele ve baskı yapıldığını belirten V.D. kendisi gibi başka kadınların da bu kurumda baskı gördüğünü ve sıkıntılar yaşadığını vurguladı. Son girdiği sığınma evinden de süresi dolduğu için çıkmak zorunda kalan çaresiz kadın 3 yaşındaki çocuğuyla adeta ortada kalmış. Geçici olarak yaşlı bir çiftin evinde kalan V.D, diyaliz tedavisine başlarsa çocuğunun da elinden alınacağını ve asla bunu kabul etmeyeceğini söyledi.

“ÇOCUĞUMU BIRAKMAM…”

Çaresizlik içinde ne yapacağını şaşırdığını vurgulayan talihsiz kadın, “Evlenmeden önce babam ve abimden şiddet gördüm. Evlenince de alkolik ve uyuşturucu bağımlısı eşimden şiddet gördüm. Sürekli halistrasyonlar görüyor. Daha hamileyken beni öldürmek ve doğmadan çocuğumu satmak istedi. Bana da sürekli, ‘Ne yaparsan yap git bana para bul’ diyordu. Polis koruma kararı çıkardı ama tehditleri sürüyor. Barındığım kadın sığınma evlerinden çıkarıldım. 3 yaşındaki çocuğumla ortada kaldım. Hiçbir resmi kurum yardım etmedi. Hem böbrek hastasıyım hem de ayağım ve belimde sakatlık var. Ağır işlerde çalışamıyorum. Kendime göre bir iş arıyorum. Diyalize girersem çocuğumu elimden alacaklar. Tedavi olmak ve çalışmak istiyorum. Çocuğumu asla veremem. Çocuğumu yetiştirmek, okutmak istiyorum. Çaresiz durumdayım, yetkililer sesimi duysun” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X