Zabıtadan dilenci operasyonu

Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı ekipleri, kentin merkezi noktaları ve cami önlerinde vatandaşların duygularını sömürerek dilencilik yapanlara karşı operasyon düzenledi.

Zabıtadan dilenci operasyonu

Vatandaşlardan gelen şikayetleri dikkate alan zabıta ekipleri, özellikle yaya trafiğinin yoğun olduğu kent merkezi, Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi ile cami önlerinde vatandaşların duygularını sömürerek dilencilik yapanlara yönelik gerçekleştirdiği operasyonlarda son 3 günde 50’den fazla dilenciyi yakaladı.

Acemler’deki Zabıta Daire Başkanlığı’na götürülen dilencilerin önce kimlik sorgulamaları yapıldı, ardından da üzerlerinden çıkan paralar sayıldı.

Bursa’daki dilencilerin büyük bölümünün Adana, Çanakkale, Karacabey ve Mustafakemalpaşa’dan geldikleri belirlenirken, dilencilerin üzerinden de yaklaşık 600 lira para çıktı. Kabahatler Kanunu’na göre haklarında cezai işlem uygulanan dilencilerin üzerinden çıkan paralara el konuldu. Kaldırım işgalleri, seyyar satıcılar ve dilencilere yönelik operasyonların periyodik olarak devam edeceği belirtildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X