Zeytin üreticilerine müjde

Bursa’daki binlerce sofralık zeytin üreticisine müjde. Tarım Bakanı Pakdemirli, ”Seçim dönemi ‘Tane zeytine de destek vereceğiz’ diye bir açıklamam olmuştu. Bunu önceki gün itibarıyla 2020 bütçesine koyduk” dedi.

Zeytin üreticilerine müjde

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, tane zeytine destek verileceğini söyledi. 
Pakdemirli, dün İzmir programı kapsamında bulunduğu Bergama’da Bursalı zeytin üreticilerini de yakından ilgilediren önemli açıklamalar yaptı. Tüm ürünlerde destekleyici ve üretici dostu politikalar sürdürdüklerini vurgulayan Pakdemirli, zeytin konusunda da önemli bir karar aldıklarını vurguladı. Pakdemirli, ‘Zeytinle ilgili seçim dönemi bir açıklamam oldu. ‘Tane zeytine de destek vereceğiz’ diye. Önceki gün itibarıyla 2020 bütçesine koyduğumuzun müjdesini vermek isterim. İnşallah tane zeytine de bundan sonra destek vereceğiz’ dedi.

SÜTE ZAM GÜNDEMDE

”Eğer yapabilirsek sütte bir ekstra zam yapma konusunda kararlılığımız var” diyen Pakdemirli, ”Süt Konseyine tavsiye kararı olarak yapabiliyorsak süt zammı, yapamıyorsak da desteklerin kış döneminde artışı gündeme gelecek” ifadelerini kullandı. Pakdemirli, Türkiye’de son 17 yılda tarım ve hayvancılığa verilen desteklerin 2 milyar liradan 16 milyar liranın üzerine çıktığını, bu rakamın önümüzdeki yıl da artacağını bildirdi.

İYİ VE ORGANİK TARIMA 396 MİLYON TL

Toprak Masulleri Ofisi (TMO), Et ve Süt Kurumu gibi regülasyon kuruluşlarını aktif kullandıklarını ve destekleri artırdıklarını dile getiren Bakan Pakdemirli, iyi tarım ve organik tarım desteklemelerinin dün itibarıyla başladığını, toplamda 123 bin 304 üreticiye 395 milyon 890 bin 789 lira ödenmiş olacağını kaydetti.
 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X