Mobil abone sayısı 81 milyonu aştı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, mobil hizmetlerde abone sayısının yılın ikinci çeyreği sonu itibarıyla 81,6 milyona yükseldiğini söyledi.

Mobil abone sayısı 81 milyonu aştı

Bakan Turhan, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından yılın ikinci çeyreğine ilişkin hazırlanan ‘Türkiye Elektronik Haberleşme Sektörü 3 Aylık Pazar Verileri Raporu’na yönelik değerlendirmelerde bulundu. Hem yapılan yatırımlar hem de işletmecilerin elde ettikleri gelirler anlamında sektördeki büyüme ve gelişmenin memnuniyet verici olduğunu belirten Turhan, özellikle mobil hizmetlerin ülke çapında yaygınlığına ve abone sayısının artmaya devam ettiğine dikkati çekti. Turhan, ‘’Mobil hizmetlerde abone sayısı 81,6 milyona, nüfusa göre mobil abone yaygınlığı ise yüzde 99,5’e yükseldi” dedi. 4,5G abone sayısının da 73,4 milyonu aştığına işaret eden Turhan, operatörlerin en uygun fiyata en iyi hizmeti sunma yarışının abonelerin yararına olduğunun altını çizdi. Bakan Turhan, ‘’Bu rekabet ortamının ne kadar güçlü olduğu, taşınan numara sayılarına bakılarak da görülebilir. Yılın ikinci çeyreğinde taşınan 2,9 milyon numarayla toplamda taşınan numara sayısı 128,8 milyona ulaştı” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X