Mobius’un gözü Türk teknoloji şirketlerinde

Uluslararası piyasalarda ‘yatırım gurusu’ olarak bilinen Mobius Capital Partners LLP Kurucu Ortağı Mark Mobius, Türkiye’deki teknoloji şirketleri ile ilgilendiklerini söyledi.

Mobius’un gözü Türk teknoloji şirketlerinde

Mobius, Boğaziçi Zirvesi kapsamında düzenlenen ‘Türkiye’de Yatırım Ortamı ve Yatırım Yönetiminin Geleceği’ panelindeki konuşmasında değişimin kendisini her zaman heyacanlandırdığını belirtti. Türkiye’de inanılmaz değişimler yaşandığını vurgulayan Mobius, ‘’Pek çok insan bu değişimi fark etmiyor. 1990’ların başında Türkiye’ye yatırıma başladığımızda İstanbul Borsası’nda tek masa vardı. Beyefendiler ardında oturuyor, işlemler o şekilde yürüyordu. Oturumlar günde 3 saat falan oluyordu. Şimdi olağanüstü bir sisteminiz var. Dünya genelinde de ne kadar ilerleme kaydedildiği çok önemli. Türkiye’deki hisse senetleri dünya geneli ile kıyaslarsak nisbeten ucuz” dedi.

GÜVENLİK RİSKİ GÖRMÜYORUM

Gelişmekte olan ülkeler arasında Türkiye’nin önemli fırsatlar barındırdığını dile getiren Mobius, pazarın çok hızlı ilerlediğini ve bu ilerlemelerden dolayı Türkiye’nin geleceğinin çok aydınlık olacağını kaydetti. Hali hazırda Türkiye’de 5 milyon dolar yatırımlarının bulunduğuna işaret eden Mark Mobius, şöyle devam etti: ‘’Bir kaç şirketle de görüşmemiz devam ediyor. Türkiye’deki teknoloji şirketleri ile ilgileniyoruz. Türkiye’de yatırım için herhangi bir güvenlik riski görmüyorum. Güvenlik problemleri her yerde olabilir, ABD’de bile vardır. Türkiye’de bu anlamda herhangi bir sıkıntı yok.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X