Modern tesislerde alışverişin merkezi Yıldırım

Türkiye’nin en büyük kentsel dönüşüm hamlesini hayata geçirdiklerini aktaran Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, ”Bu dönüşümü sosyal donatı alanlarıyla destekleyerek, modern bir şehir oluşturacağız” dedi.

Modern tesislerde alışverişin merkezi Yıldırım

Kentsel dönüşümü vatandaşların ihtiyaç ve beklentileri doğrultusunda şekillendiren Yıldırım Belediyesi, ilçe sakinlerinin talepleri üzerine modern ve hijyenik Pazar yerleri oluşturuyor.

Mimarsinan, Piremir ve Millet mahallelerine inşa edilecek modern kapalı pazaryerleri Yıldırım’da kalite standartlarını üst noktaya çıkaracak. 2 bin 860 metrekare alanda inşa edilecek Mimarsinan Mahallesi Kapalı Pazaryeri’nde 188 pazar tezgahı ve 34 araçlık otopark alanı yer alacak. Pazar alanı olarak hizmet verecek modern tesis, haftanın belirli günleri ise otopark olarak kullanılarak bölgenin park sıkıntısını da ortadan kaldıracak.Mevcut Pazar yerinin bulunduğu bölgede mahalle sakinlerine hizmet verecek modern tesiste ayrıca çay ocağı, zabıta güvenlik noktası, teknik birimler bulunacak. 10 bin 516 metrekare gibi büyük bir alanda yapılacak Piremir Mahallesi Pazaryeri’nde 339 pazar tezgahı ve 150 araçlık otopark alanı bulunacak. Pazar alanı olarak hizmet vermenin yanında haftanın belirli günleri ise otopark olarak kullanılacak modern pazaryeri, bölgede otopark problemleri yaşanmasının önüne geçecek.

​Modern yapısıyla vatandaşlara güvenli ve sağlıklı alışveriş imkanı tanıyacak tesiste ayrıca zabıta güvenlik noktası, teknik birimler, idari birimler, mescit, abdesthane ve kafeteryayer alacak. 9 bin 423 metrekare alanda yapılması planlanan Millet MahallesiKapalı Pazaryeri’nde 233 pazar tezgahı bulunurken 66 araçlık otopark alanı projede mevcut. Mahalle sakinlerinin hijyen içerisinde ve güvenle alışveriş yapabileceği tesiste satış birimleri, teknik birimler, idari birimler, mescit, abdesthane ve kafeterya ile hizmet verecek.

İlçede yapılacak Türkiye’nin en büyük kentsel dönüşümünü sosyal donatı alanları ile destekleyeceklerini belirten Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Pazar alanları en az yeşil alanlar ve spor alanları kadar önemli mekânlardır. Mahallelerimizin yapısına ve ihtiyacına göre planladığımız otoparktan yaşam alanına, sosyal ve kültürel tesislerden spor alanlarına, tarihi mirastan kültür sanata ve eğitime kadar, hayatın her alanındaki yatırımlarımız hızla devam ediyor. Yıldırım’ı ideal ve yaşanabilir bir şehir yapmanın temeli insanlarımızı mutlu etmekten geçiyor. Kentsel dönüşüm sayesinde çehresi değişecek şehrimiz, sadece konutlarıyla değil sosyal yaşam alanlarıyla da vatandaşlarımızın huzur ve mutluluğuna katkı sağlayacak. Semt pazarlarımızı mahallelerimizin merkezi konumlarında yer almasını istiyoruz. Ayrıca pazarların üstünü kapatarak, daha geniş alanlarda rahat alışveriş imkanını vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X