Moody’s Türkiye’nin notunu indirdi

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s, Türkiye’nin kredi notunu Ba3’ten B1’e düşürdü, görünümü ise negatif olarak belirledi.

Moody’s Türkiye’nin notunu indirdi

Moddy’s’den yapılan açıklamada, ‘’Not indirimi ödemeler dengesi krizinin artmaya devam etmesini yansıtıyor. Türkiye uzun süreli ekonomik ve finansal oynaklık dönemine karşı kırılgan olmaya devam ediyor” denildi. Kuruluşun, döviz rezervlerinde düşüşün TCMB’nin şeffaflığı ve bağımsızlığı konusunda daha fazla endişeyi ortaya çıkarttığını ifade eden açıklamasında, ‘’Türkiye’nin döviz rezervi tamponları zayıf ve bunların gelecek 2 yılda ekonomi genelindeki kısa vadeli yükümlülüklere göre daha da zayıflaması bekleniyor.

Döviz rezervlerindeki düşüş TCMB’nin uzun süredir devam ettiği kurda serbest dalgalanmaya izin verme politikasına ters görünüyor” ifadeleri kullanıldı. ABD ile yaşanan S-400 krizine de dikkat çeken kurum, şunları kaydetti: ‘’ABD Kongresi’nin değerlendirmeye alacağı olası yaptırımlar da Türkiye ekonomisi ve finansal sistemi üzerinde baskı oluşturuyor. ABD ile yaptırım boyutunda bir kötüleşme, kredi notu üzerinde aşağı yönlü baskıya neden olur.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X