Mossad, YPG’lileri eğitiyor

İsrail’in ulusal istihbarat teşkilatı Mossad’ın, YPG şemsiyesi altında kurulan ABD destekli Suriye Demokratik Güçleri (DSG) savaşçılarını eğittiği bildirildi. Eğitim amacıyla 20 PYD-DSG savaşçısının, Mossad’ın eğitim kursuna katılmak için İsrail’e gittiği

Mossad, YPG’lileri eğitiyor

PKK’nın Suriye uzantısı YPG’ye bağlı 20 militanın, Mossad tarafından ajan yetiştirilmek üzere eğitildiği iddia edildi. 
Suriye’deki yerel kaynaklardan biri olan El Habur’un aktardığına göre seçilen miltanlar, gitmeden önce Suriye Demokratik Güçleri (SDG)’nin düzenlediği birkaç testten geçirildi.

İsrail Ulusal İstihbarat Teşkilatı Mossad’ın, uzun zamandır Suriye içindeki rejim karşıtı Kürt gruplarla yakından ilgilendiği belirtilerek, bu yakın ilişkinin boyutunun her geçen gün büyüdüğü dikkat çekildi. Haberde,  çok sayıda YPG-DSG savaşcısının İsrail tarafından eğitildiği belirtildi.

“20 personel işgal altındaki Filistin’e transfer için hazırlık amacıyla Irak’ın kuzeyindeki Erbil şehrine transfer edildi” denilen haberde, iddia edilen işbirliği programının amacının, ‘İsrail’in YPG’nin kontrolü altında bulunan bölgelerde dostane bir istihbarat servisi kurma isteği’ olduğu kaydedildi.

İsrail-YPG İstihbarat Servis’nin Mossad’a eleman toplayacağı ve İsrail’e Suriye ile ilgili konular hakkında bilgi vereceği ileri sürülen haberde, İsrail’de eğitim alacak 3 DSG savaşçıları olarak Ali Muhammed Hasan, Riber Abdul Rezzak Ahmed ve Berkhdan Aziz Murad isimleri paylaşıldı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X