Mucizelerin takımı Bursaspor

Gerek şampiyonluk, gerekse son anda kümede kaldığımız sezonlar hala aklımızda…

Mucizelerin takımı Bursaspor

2010’da Trabzon, Kadıköy’den puan çıkarmış, Beşiktaş galibiyetiyle mutla sona ulaşmıştık. 2003’de Altay’la girdiğimiz amansız yarış sonrası ve 2017’de Trabzon’da 1-0 geriye düştükten sonra kazanıp lige tutunduğumuzda ise göz yaşlarına boğulmuştuk.

Bursaspor’da tüm gözler bugün Malatyaspor maçında olacak. Son yıllarda oldukça sıkıntılı süreçlerden geçen yeşil beyazlılar, bugünkü 90 dakikanın ardından ya küme düşecek, ya da Spor Toto Süper Lig’de devam edecek. Ancak her şey yeşil beyazlıların elinde değil. Göztepe’nin evinde oynayacağı karşılaşmada Ankaragücü önünde mutlaka kayıp yaşaması gerekiyor. Bursaspor camiası, ‘Olur mu, olmaz mı’ diye hafta başından bu yana tartışıyor. 

FUTBOL TARİHİ YAZDI

Bursaspor tarihinde mucizeleri en çok yaşayan kulüplerin başında geliyor. 2009-2010 sezonundaki şampiyonluk…Yeşil beyazlılar, son haftaya lider Fenerbahçe’nin 1 puan gerisinde girmiş ancak ‘olmaz’ denilen olmuştu. Trabzonspor Kadıköy’deki dev randevudan puan çıkarmış ve evinde Beşiktaş’ı mağlup eden Timsah, Türk futbolunun 5.büyüğü olmuştu. Tüm spor kamuoyunun hala konuştuğu bu şampiyonluk  hafızalardaki yerini koruyor. 

GERİYE DÜŞTÜK AMA…

Ya, 2017 yılında yaşananlara ne diyelim?. 33.haftada evinde Gençlerbirliği’ne mağlup olan Bursaspor’un kümede kalması için son hafta Trabzonspor’u deplasmanda yenmesi gerekiyordu. İlk yarı golsüz tamamlanmış ancak Rodallega’nın karşılaşmanın 55.dakikada golü soğuk bir duş etkisi yaratmıştı. Pes etmeyen Bursaspor, Cristobal Jorquera ve Pablo Martin Batalla’nın golleriyle bir mucizeye daha imza atmış ve kümede kalmayı başarmıştı. 

ALTAY BERABERE KALMIŞTI

2002-2003 sezonunda ise Bursaspor ve Altay arasında son hafta amansız bir kapışma yaşanmıştı. Son haftaya İzmir temsilcisi 34, Timsah ise 33 puanla girmişti. Altay , 34.haftada deplasmanda İstanbulspor ile golsüz berabere kalınca, evinde Gençlerbirliği’ni Okan Yılmaz (2) ve Ender Alkan’ın golleriyle geçen yeşil beyazlılar, kümede kalan ekip olmuştu. Bursaspor tarihinde bu tür son dakika mucizeleri oldukça fazla. Tüm camia bugün bir mucize yaşanıp, Bursaspor’un ligde tutunmasını temenni ediyor. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X