‘Mudanya Enginarı ekonomik değer’

Mudanya Meyve Üreticileri Birliği, Mudanya Enginarı yemekleri tanıtım etkinliği düzenledi.

‘Mudanya Enginarı ekonomik değer’

ÖMER BİLİK

Büyükşehir Belediyesi İstasyon Sosyal Tesisleri’nde gerçekleşen etkinlikte, Mudanya’nın enginar yemekleri ve enginar tatlısı ikram edildi.

Birlik Başkanı Fazlı Aydoğan ilçenin tanıtımı için her türlü katkıyı sağladıklarını belirterek, Mudanya Enginarı’nın coğrafi işaretinin alınması yönünde Kaymakam Faik Oktay Sözer’den destek istedi. Aydoğan, Mudanya’da çok daha geniş kapsamlı enginar hasadı etkinliği planladıklarını kaydetti.

Etkinliğe katılan Kaymakam Faik Oktay Sözer, Mudanya Meyve Üreticileri Birliği’nin Mudanya Enginarı’nın üretimi ve tanıtımı için gösterdiği çabayı takdir ettiğini belirterek, üreticiye gelir getirecek her türlü faaliyete katılmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirtti. Sözer, Mudanya Enginarı’nın ekonomik bir değer olduğunu ve ulusal ölçekte tanıtımının yararlı olacağını belirtti. 

Markalaşma, coğrafi işaret ve patent konusunda kalkınma ajanslarıyla işbirliği yapılabileceğini belirten Sözer, her zaman üreticinin yanında olmaya devam edeceklerini ifade etti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X