Mudanya göletlerinde su seviyesi düştü

İçinde bulunduğumuz kış aylarının yağışsız ve kurak geçmesi Mudanyalı çiftçileri endişelendirirken, ilçeye bağlı Çayönü, Ülkü, Küçükyenice ve Çınarlı Mahallelerinde bulunan göletlerdeki su seviyelerinin doluluk oranlarının ortalama yüzde 25 seviyelerine d

Mudanya göletlerinde su seviyesi düştü

ÖMER BİLİK

İçinde bulunduğumuz kış aylarının yağışsız ve kurak geçmesi Mudanyalı çiftçileri endişelendirirken, ilçeye bağlı Çayönü, Ülkü, Küçükyenice ve Çınarlı Mahallelerinde bulunan göletlerdeki su seviyelerinin doluluk oranlarının ortalama yüzde 25 seviyelerine düştüğü ifade edildi.

Göletlerden tarımsal amaçlı su alarak arazilerini sulayan çiftçiler, kar ve yağmur yağışlarının mevsim normallerine dönmemesi halinde büyük sıkıntı çekeceklerini belirtiyor. Ülkü Mahalle Muhtarı Celal Vamin, “Göletimizdeki, su seviyesi şu an yüzde 20 altında ve yağışsız günler devam ederse göletimizden su alan çiftçilerimiz bu yaz büyük sıkıntı çekecekler” dedi. 

Mudanya Ziraat Odası Başkanı Raif Döner de, “2018 yılı Şubat ayının ortalarına gelmemize rağmen yeterli yağışların olmadığı gözlenmekte. Meteorolojik verilere göre de kurak bir yıl geçireceğimiz tahmin edilmekte. Bu da üreticilerimizin meyve ve sebze alanlarını olumsuz etkileyeceği anlamında. Göletlerdeki su seviyeleri düşük olması önümüzdeki yaz aylarında sulamada sıkıntı yaratacaktır. Üreticilerimizin tüm beklentileri mart ve nisan aylarındaki yağmurlarda” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X