Mudanya iskelesi için bilirkişi raporu hazır

“Büyükşehir Belediyesi, Bakanlar Kurulu kararıyla kendisine devredilen ve şu anda BUDO seferleri için kullanılan iskeleyle ilgili Mudanya Belediyesi’nin 29 yıllık üst hakkının kaldırılmasına yönelik mahkemeye başvurmuştu.

Mudanya iskelesi için bilirkişi raporu hazır

Kullanım hakkı 1955 yılından itibaren Mudanya Belediyesi’ne ait olan ve Bakanlar Kurulu kararıyla Büyükşehir Belediyesi’ne tahsis edilen Mudanya İskelesi’nin BUDO tarafından kullanılan bin 3 metrekarelik kısmıyla ilgili görülen davada atanan Bilirkişi Heyeti’nin, Mudanya Belediyesi’ni haklı bulduğu belirtildi. 

Mudanya Belediyesi’nden yapılan açıklamada, “Büyükşehir Belediyesi, Bakanlar Kurulu kararıyla kendisine devredilen ve şu anda BUDO seferleri için kullanılan iskeleyle ilgili Mudanya Belediyesi’nin 29 yıllık üst hakkının kaldırılmasına yönelik mahkemeye başvurmuştu.  

Mudanya Belediyesi ise Tapu Müdürlüğü tarafından tescil edilen üst hakkının 29 yıllık süre dolmadan kaldırılamayacağını, Büyükşehir Belediyesi’nin tescil ve terkin ile ilgili dava açmaya hakkı olmadığını savundu.

2017 yılında açılan davayla ilgili atanan Bilirkişi Heyeti, hazırladığı raporu Mudanya 1. Asliye Hukuk Mahkemesi’ne yolladı. Heyet tarafından hazırlanan raporda şu anda Büyükşehir Belediyesi tarafından BUDO iskelesi olarak kullanılan 4 bin 30 metrekarelik taşınmazın bin 3 metrekarelik kısmı üzerinde 29 yıllığına Mudanya Belediyesi lehine kurulan sınırlı ayni hak olarak tesis edilen daimi üst hakkının süresinin bitmediği, süresinden önce sona ermesini gerektiren bir durumun mevcut olmadığı, Bakanlar Kurulu tarafından alınan karar ile şahsi hak olarak Büyükşehir Belediyesi’ne tahsis edilen Mudanya Arabalı Vapur Yanaşma Yeri’nin Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na kullanımının devredilmesi kararının ancak 29 yıllık sürenin sona ermesi ile birlikte uygulanabileceği, dolayısıyla üst hakkı terkinin yerinde olmadığı görüş ve kanaatine vardı. 

Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, “Mahkemeye başvurumuzu yaptık ve gelinen süreçte haklı bulunduk” ifadelerini kullandı. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X