Mudanya’da çocuklar için meyve ormanı

Mudanya Belediyesi, geleceğin teminatı çocukların oyun oynayıp doğa ile baş başa kalabilecekleri, meyveleri dalından yiyerek, eğitim alanlarında kişisel gelişimlerine katkıda bulunabilecekleri dev bir alanda ‘Çocuk Meyve Ormanı’ projesini hayata geçiriyor

Mudanya’da çocuklar için meyve ormanı

Mudanya Belediyesi, Çağrışan Mahallesi’nde belediyeye ait arazide ‘Çocuk Meyve Ormanı’ adını verdiği proje için hazırlık yapıyor. Proje çerçevesinde, çocukların ağaçları tanıması, meyveleri dalından yiyebilmeleri ve doğayla buluşabilmeleri için doğal bir yaşam alanı oluşturulacak.

Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, “Çocuklarımızın Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’le buluşacağı, Ata’mızın sevdiği çiçeklerle kaplı, meyveleri dalından koparıp yiyebilecekleri bir Çocuk Meyve Ormanı düşünüyoruz. Çocukların doğa ile iç içe olabilecekleri, ağaçları tanıyabilecekleri bir alan oluşturacağız. Eğitim alanlarında ise kişisel gelişimlerine katkı sağlayacağız. Geleceğimizin tohumlarını bu ormanda atacağız” dedi. 

MEYVE VE HOBİ BAHÇESİ TRAFİK EĞİTİM PARKURU

Proje kapsamında 900 metrekare çocuk oyun alanı, 3 bin metrekarelik piknik alanı, bin 800 metrekare trafik eğitim parkuru, 450 metrekare hobi bahçeleri, 500 metrekarelik Atatürk silüetli bitki bahçesi, 2 bin metrekarelik labirent parkurlu meyve bahçesi ve bilgi alanları, 600 metrekare sosyal tesis ve 300 metrekare sosyal tesis terası, engelli rampaları, herhangi bir yangın ihtimaline karşı itfaiye gibi büyük araçların girebileceği otopark ile 55 araçlık otopark yapılacak.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X