‘Mudanya’da herkese yer var’

Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, Suriyelilerin bayramda sahillerde yarattığı olumsuz görüntülere zabıta ekiplerinin müdahalesi ile ilgili kendisine yöneltilen eleştirileri yanıtladı.

‘Mudanya’da herkese yer var’

Suriyelilerin bayramda sahillerde yarattığı olumsuz görüntülere zabıta ekiplerinin müdahalesi ile ilgili kendisine yöneltilen eleştirileri yanıtlayan Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, “Birlikte yaşam kurallarına uyduktan sonra; etnik kökeni, dini farketmeksizin Mudanya’da herkese yer var” dedi. 

Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, bayramda Suriyelilerin sahillerde yarattığı olumsuz görüntülere  zabıta ekiplerinin müdahalesi sonrası kendisine yöneltilen eleştirilere, düzenlediği basın toplantısıyla yanıt verdi. Uğur Mumcu Kültür Merkezi’nde gerçekleşen toplantıya CHP Bursa Milletvekili Yüksel Özkan, CHP Mudanya İlçe Başkanı Ömer Aydın, İYİ Parti İlçe Başkanı Osman Özbay ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri de katıldı. Mudanya’da sahillerin Suriyeli göçmenlere yasak olduğuna dair yayınlanan haberlerle, kamuoyunun bilinçli olarak yanlış bilgilendirildiğini kaydeden Türkyılmaz, “Özgürlük benim karakterim. Mudanya’da herkese saygımız var.

Benim yaşam inancımda ayrımcılık yapmak, ötekileştirmek yok. Bizim kültürümüz, geleneğimiz var. Biz geçmişten gelen bütün değerlerimizi koruma sözü verdik. Tüm dünya insanlarının kardeşliğini savunan bir insan olarak Mudanyamızın kapıları herkese açık.

Ancak birlikte yaşayacaksak bunun kuralları olmalı. Bunu farklı alanlara taşımak isteyenlere, hakkımda bu değerlendirmeyi yapanlara aynen iade ediyorum. Onlar kendilerine baksınlar. Birlikte yaşam kurallarına uyduktan sonra etnik kökeni, dini inancı farketmez, barışın ve kardeşliğin, özgürlüklerin kenti Mudanya’da herkese yer var” diye konuştu. 

“VATANDAŞI RAHATSIZ EDEN  EYLEMLERE MÜDAHALE EDİLDİ”… 

Mudanya’nın sahillerinde görüntü kirliliği yaratan tüm unsurların ortadan kaldırılması için çalışma yapıldığının altını çizen Türkyılmaz, “Zabıtamız; sahillerde mangal yakmak, çadır kurmak, deve, at gibi hayvanları sokmak, nargile içmek, iç çamaşırları ile denize girmek gibi vatandaşları rahatsız eden eylemlere müdahale etmiş, kimsenin kamusal bir alana ulaşımı engellenmemiştir.

Belediye başkanı da olsam benim özgürlüğüm bir başkasınınkini engelleyemez. Mudanya, Bursa’nın nefes aldığı bir kent. Bayramda Bursalıların da Mudanya’ya akın etmesiyle nüfus yoğunluğumuz arttı. Vatandaşlartan gelen şikayetler üzerine zabıtamız, aslında Büyükşehir Belediyesi’nin sorumluluğunda bulunan sahillerden bu tür kötü görüntüleri ve işporta tezgahlarını, atları, develeri topladılar.

Bunun yanı sıra yine Büyükşehir Belediyesi’nin sorumluluğunda bulunan temizlik çalışmasını da yine Mudanya Belediyesi yaptı. Biz yerel yöneticiler olarak hemşehrilerimizin bu şikayetlerine çözüm bulmak durumundayız. Mudanyamızda yaz boyunca nereden geldiğine ve kim olduğuna bakılmaksızın, bu tür görüntülere müdahale ederek, hemşehrilerimizin huzurlu bir şekilde sahilleri kullanmasını sağlamak için çalışmalarımızı sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X