Mudanya’da hizmet yağmuru

Mudanya’nın 5 yılını şekillendirecek, ilçeye değer katacak projeleri hayata geçirmeye devam edeceklerini kaydeden Başkan Türkyılmaz, “Mudanya’da hizmet sürecek” dedi.

Mudanya’da hizmet yağmuru

Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, ilçenin 5 yılını şekillendirecek projeleri anlatırken, Mudanya’nın “sosyal belediyecilik”, “eğitimde fırsat eşitliği”, “kimlikli turizm” ve “yerel kalkınma” olarak 4 ana başlık altında değerlendirmeye aldıklarını dile getirdi.

Zeytin Dalı Projesi kapsamındaki 3 bin kayıtlı ailenin temel ihtiyaçlarını kendi önceliklerine göre alabilmesi için Halkkart- Sağlık Kart uygulamasını başlatacaklarını belirten Türkyılmaz, “Uygulama ile ilçemiz genelindeki esnafımıza katkı sağlarken, dar gelirli aileler, anlaşmalı kurumlarla işbirliği içerisinde yürütülecek projemiz kapsamında hesaplarına yatırılan destek bedelini diledikleri yerde kullanabilecek. İstedikleri sağlık hizmetlerinden daha düşük ücretle faydalanabilecek” dedi. 

ALTIN YILLAR YAŞAM KÖYÜ…

Sağlıklı bir ömrün her insanın en kıymetli hazinesi olduğuna değinen Başkan Türkyılmaz, bu kapsamda emekli ve yaşlılar için yeni bir yaşam alanı yaratacaklarının altını çizdi. Türkyılmaz; “Büyüklerimizin ömürlerini sağlıklı, mutlu ve huzurlu bir ortamda geçirebilmeleri için Altın Yıllar Yaşam Köyü’nü hayata geçiriyoruz. Mudanya’nın en temiz havasına sahip bir konumda, Mesudiye’de belediyeye ait 34 bin metrekare alanda hayata geçirilecek olan yaşam köyü, ebeveynlerimizin sağlıklı, aktif ve sosyal bir hayat sürmesini sağlayacak. Büyüklerimiz Yaşam Köyü’nde 7/24 doktor ve hemşire gözetiminde, kültürden sanata her türlü aktivitelerin yapılabileceği salonların bulunduğu, el becerilerini sergileyebilecekleri, aileleriyle vakit geçirebilecekleri piknik ve ortak yaşam alanlarında sosyalleşebileceği, hobi bahçelerinde bizzat kendi elleriyle yetiştirdikleri meyve ve sebzeleri yiyebileceği altın yıllarını yaşayacaklar” dedi.

ÇOCUK MEYVE ORMANI…

Önümüzdeki dönemin en önemli projelerinden birinin Çağrışan Mahallesi’nde belediyeye ait arazide hayata geçirilecek Çocuk Meyve Ormanı Projesi olduğunu kaydeden Türkyılmaz, yalnızca ilçenin değil, Bursa’nın buluşma noktası olacak yeşil alan ve meydanları hayata geçireceklerini söyledi. Kırsal kalkınmayı önemsediğini de kaydeden Hayri Türkyılmaz, çiftçiye ekim, yetiştirme, ilaçlama, gübre kullanımı, aşılama, ürün toplama gibi bütün aşamalarda ücretsiz mühendislik desteği ve danışmanlık hizmeti sağlayacaklarını vurgularken, şunları kaydetti:

“Köylerimizde yetişen doğal ve organik ürünleri, süs bitkilerini alıcısıyla buluşturacağız. Üreticinin elinde kalan ürünleri belediye olarak satın alıp, ihtiyacı olan ailelere dağıtacağız. Benzin istasyonu projemizle, üreticimize mazot desteği sağlayacağız. Hasköy mahallesinde 5000 metrekare alanda kuracağımız soğuk hava deposu ile üreticinin emeği değer kazanacak. Hasköy mahallesinde belediyemize ait 11.000 metrekare alanı, Hasköy Tarım Fuar ve Kongre Merkezi olarak planladık.’

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X