Mudanya’da kapalı pazar kapatıldı

Mudanya Belediye Meclisi, hafta sonları yaşanan trafik sıkışıklığına çözüm bulmak için kapalı pazar yerinin kapatılmasına karar verdi.

Mudanya’da kapalı pazar kapatıldı

Oy birliğiyle alınan karar üzerine modern bir pazar yeri yapılıncaya kadar yeni pazar Ömerbey Mahallesi’ndeki Yeşildere ve Çınar Sokak’ta kurulacak.

Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, bölgenin turizm alanında kaldığı için mahkemece alınmış bir karar da bulunduğunu belirterek,  ‘İdare mahkemesinin kesinleşmiş kararı var. Bizim yapmaya çalıştığımız trafiği rahatlatmak,, mahkeme kararını uygulamaktır. Trafik sıkışıklığına yol açmayacak bir mevki belirlendi. Yeni kapalı pazar yeri yapılana kadar yeni pazar  bu alanda bulunacak.

Yeni yerle ilgili şartnâme hazırlanıyor. İhaleye çıkaracağız. Hangi oda alırsa, o bedeli ödeyecek ve elektriği, suyu onlara ait olacak. Benim istediğim sadece bir kapalı pazar yeri değil, sosyal tesisi, otoparkı ve servis alanları dâhil bir alan olacak. Mudanya’yı yeni, modern bir pazar yeriyle buluşturacağız” diye konuştu. 

 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X