Mudanya’da roman havası

Nilüfer Belediyesi Kadın Korosu, eğitime katkı amacıyla düzenlenen gecede Türkiye Yardım Sevenler Derneği Mudanya Şubesi yararına Mudanya Uğur Mumcu Kültür Merkezi’nde sahneye çıktı.

Mudanya’da roman havası

Şef Dr. Aysel Gürel yönetimindeki koro “Türküden Roman’a” konseriyle keyifli bir geceye imza atarken, ayrıca Rahmiye Alkan, Vildan Öztürk ve Kader Tekelioğlu da solist olarak görev yaptı. “Roman kadın” tiplemesiyle Hülya Veziroğlu büyük alkış topladı.

Konserin ilk bölümünde çeşitli yörelerden türküler seslendiren koroya, yine koristlerden oluşturulan halk oyunu ekipleri eşlik ederken, ikinci bölümde ise salon Roman havalarıyla coştu. Mudanya’da ilk kez sahne alan koro konserini “İlle de Roman olsun” şarkısıyla tamamlarken, Nilüfer Belediyesi Halk Dansları Grubu da Roman danslarından örnekler sergiledi. Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz adına koro şefi Aysel Gürel’e çiçek verildi.

25’İNCİ YAŞ GURURU

Öte yandan Türkiye Yardım Sevenler Derneği Mudanya Şubesi’nin kuruluşunun 25. yılı da konserin ardından pasta kesilerek kutlandı. Kurucu üyeler Rahmiye Alkan, Necla Hancıoğlu, Güler Demirtaş, Ayşegül Tükel ve Leman Akıncı pastayı hep birlikte kesti. Dernek Başkanı Nuray Uzer yaptığı konuşmada, hayata sevgi penceresinden bakarak toplumsal barışa katkı sağlamaya çalıştıklarını, elde edilen gelirlerle Atatürk bursu adı altında gençlere eğitim desteği verildiğini vurguladı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X