Mudanyalı genç çiftçiye büyükbaş hayvan desteği

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın uyguladığı Genç Çiftçi Projesi çerçevesinde, Mudanya’nın Işıklı Mahallesi’nde genç girişimci Nazlı Tepegöz’e hibe destekli 6 büyükbaş hayvan verildi.

Mudanyalı genç çiftçiye büyükbaş hayvan desteği

ÖMER BİLİK

Mudanya İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ergün Karadağ, ilçe genelinde 9 mahallede Genç Çiftçi Projesi’ne destek verildiğini kaydetti.

Bu projeler çerçevesinde hibe destekli 270 bin liralık hayvan ve üretim desteği verildiğini belirten Karadağ, proje kapsamında bugüne kadar ilçede 5 proje sahibi genç çiftçiye hibe 30 büyükbaş hayvan, koyun projesi kapsamında 2 genç çiftçiye de 74 küçükbaş hibe hayvan desteği verildiğini, 1 arıcılık ve 1 bitkisel üretim projelerinin desteklendiğini ifade etti. 

Büyükbaş hayvan teslim törenine Mudanya Kaymakamı Faik Oktay Sözer, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ergün Karadağ ve Işıklı Mahallesi Muhtarı Yusuf Ünal katıldı.

Kaymakam Sözer, “Genç girişimci Nazlı Tepegöz’e et kapasitesi yüksek 6 büyük baş hayvanı teslim ettik. Kendisinin mutlu olduğunu gördük. Demek ki, faydalı bir proje yapmışız.

Çiftçilerimizin memnuniyeti bizim için çok önemlidir. Tüm girişimci çiftçilerimize aldıkları büyük ve küçükbaş hayvanların hayırlı olmasını ve bol kazançlar getirmesini dilerim” dedi.

Genç Çiftçi Projesi’nden 6 büyükbaş hayvan alan Nazlı Tepegöz de, “Çok heyecanlı ve mutluyum. Devletimize teşekkür ediyorum” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X