Mudanyalı zeytinciye dev depolama tesisi

Marmarabirlik Mudanya Zeytin Tarım Satış Kooperatifi’nin Yörükali Mahallesi’nde yaptırılan 7 bin ton kapasiteli depolama tesisi ile kongre ve düğün salonu  hizmete açıldı. 

Mudanyalı zeytinciye dev depolama tesisi

ÖMER BİLİK

Marmarabirlik 150 Sayılı Mudanya Zeytin Tarım Satış Kooperatifi’nin Yörükali Mahallesi’nde inşa edilen 7 bin ton kapasiteli zeytin depolama tesisi hizmete açıldı. 

İstasyon Mevkii’nde 23 bin m2 alan üzerinde 12 bin m2 kapalı alana sahip tesisin açılışına eski bakanlardan Turhan Tayan, Mudanya Kaymakamı Faik Oktay Sözer, Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa, siyasi parti temsilcileri, kooperatif ortakları katıldı. 

Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa, “Bugün iki sevinci birlikte yaşıyoruz. Mali genel kurulumuz ve 7 bin tonluk depolama tesisinin yanı sıra kongre ve düğün salonumuzun açılışı. Başta siz değerli ortaklarımıza ve Mudanya kooperatifimize yakışır bir gururdur. Top sahası olan bu alanı bize verip bu tesisi yapmamızda destek olan Yörükali muhtar ve vatandaşlarına, Mudanya Kooperatifi Yönetim Kurulu’na teşekkür ediyorum. 12 bin m2 kapalı alanda yapılan tesis 12,5 milyon liraya mal oldu” dedi.

Mudanya Zeytin Tarım Satış Kooperatifi Başkanı Ali Yıldız, “Bu devasa tesis, içinde otomatik devir daim sistemleri, erken olgunlaştırma sistemleri ve 800 kişilik salona sahiptir. Zeytincinin Türkiye’deki, Bursa’daki Marmarabirlik üyelerinin hak ettiğinin en iyisini yapmak için, Marmarabirlik’i üst ve bağlı kooperatiflerimizle, üyelerimizle birliktelikle bu hale geldik. Sizler Marmarabirlik’e sahip çıktığınız. Marmarabirlik sizlerin sayesinde sağlam temeller üzerine oturmuştur” diye konuştu.

Başkan Yıldız ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Yönetim Kurulu Başkanı Asa’ya, Afrin Harekatı’na katılan askerlere Marmarabirlik olarak bir TIR dolusu zeytin gönderilmesine öncülük ettiği için Zeytin Dalı Filoğrafisi hediye etti. Son 3 yılda en fazla rekolte verip zeytin teslim eden ortaklara da teşekkür plaketi verildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X