Mudanya’ya deprem izleme istasyonu

Mudanya Belediyesi ve Doğa Hareketlerini Araştırma Derneği işbirliğiyle, ilçede Deprem Öncü İşaretleri İzleme İstasyonu kuruldu.

Mudanya’ya deprem izleme istasyonu

Mudanya Belediyesi, Deprem Öncü İşaretleri İzleme İstasyonları’nı hayata geçiriyor. Büyük yer hareketlerinin değişimlerini izleyerek depremlere hazırlıklı olunmasını sağlamak amacıyla, Doğa Hareketlerini Araştırma Derneği (DOHAD) işbirliği ile Mudanya’da Deprem İzleme İstasyonları’nın kurulumu yapıldı.

İstasyonlardan alınacak bilgiler anlık olarak Mudanya Belediyesi’nin internet sitesinden vatandaşlar tarafından da izlenebilecek. 

Altıntaş, Tirilye, Esence ve Mirzaoba’ya 4 adet istasyon kurulurken, Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz istasyonlarda inceleme yaptı. Güvenli bir kent oluşturma çabalarını sürdürdüklerini ifade eden Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, “Hemşerilerimizin felaketlerden zarar görmemesi için bilimin ışığında çalışmalar yaptık.

17 Ağustos Depremi’nin 19. yıldönümünde Mudanya’da böylesine bir hizmeti hayata geçirdiğimizden dolayı gururluyum.

Umuyorum ki, depremler olmasın ama insanlarımızın yaşanacak depremler öncesinde önlemini alması için yaptığımız çalışmaların hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X