Muhalefetten Çipras’a ‘Erdoğan’ı ara’ baskısı

Yunanistan ana muhalefet lideri Miçotakis’in, Yunanistan Başbakanı Çipras’tan Türkiye’de tutuklanan 2 Yunan askeriyle ilgili olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı aramasını istediği bildirildi.

Muhalefetten Çipras’a ‘Erdoğan’ı ara’ baskısı

Yunanistan ana muhalefet lideri Kiriakos Miçotakis’in, Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras’a “Erdoğan’ı ara ve 2 asker konusunu görüş” dediği belirtildi.

Yunan Parlamentosu’nda dün gece Sağlık Bakanlığı’ndaki bazı skandallarla ilgili görüşmede Türk-Yunan ilişkileri konusunda çok ilginç diyaloglar yaşandı. Ana Muhalefetteki Yeni Demokrasi Partisi Lideri Kiriakos Miçotakis, Meriç bölgesinde Türk devriyeleri tarafından yakalanan ve tutuklanan 2 asker konusunda Çipras’a Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı araması konusunda baskı yaptı. Miçotakis, “Erdoğan’ı ara ve 2 asker konusunu görüş. Bu mesele 8 Türk askeri ile de alakalı olabilir mi? 16 Temmuz günü (darbe teşebbüsü sonrası) Erdoğan ile telefon görüşmeniz hakkında bize hiçbir bilgi vermediniz” dedi.

Çipras ise muhalif liderinin sözlerine yanıt olarak, “Gerektiği zaman Erdoğan’ı ararım. Bu basit sınır konusunu büyük bir diplomatik meseleye çevirmek istemiyorum” ifadelerini kullandı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X