Muhaliflere İsrail yardımı

İsrail Suriye’nin başkenti Şam kırsalında bazı hedeflerin vurulduğunu açıkladı. Dünya bu hava operasyonunu konuşurken, BM Genel Sekreteri Ban Ki Moon’un imzasını taşıyan bir raporda İsrail’in Suriyeli muhalifleri tedavi ettiği öne sürüldü.

Muhaliflere İsrail yardımı

Golan Tepeleri’ndeki BM gözlemcilerinin, hazırladıkları raporda İsrail’in aralarında El Kaide’nin de bulunduğu Suriyeli silahlı gruplarla düzenli temas sağladığı belirtildi.

 

BM Güvenlik Konseyi’ne sunulan 1 Aralık tarihli raporda, İsrail, Suriye sınırındaki BM gücü yetkililerinin saptamalarına yer veriliyor. 

 

Raporda ağustos ayı sonunda İsrail ordusu ile Suriyeli muhaliflerin yoğun temas kurduğu saptandığı bilgisi var. Ayrıca İsrail’in çatışmalarda yaralanan  47 Suriyeli rejim muhalifine tedavi için kapıların açtığı, tedavi ettiği 43  muhalif savaşçıyı da Suriye’ye geçirdiği saptaması  var.

 

‘S-300 FÜZELERİ VURULDU’

 

Bu arada İsrail’in önceki gün Suriye’ye gerçekleştirdiği hava saldırısının Rusya’dan gizlice Şam’a getirilen S-300 füzelerini imha etme amacı taşıdığı iddia edildi.

 

İsrail yönetimi Suriye topraklarının hangi amaçla vurulduğu konusunda sessizliğini korumaya devam ederken, İngiltere’de yayımlanan ‘Al-Quds Al-Arabi’ gazetesi füzelerin Şam havalimanına sevk edildikten sonra buradan Lübnan’daki Hizbullah örgütüne teslim edilmek istendiği gün İsrail uçaklarının saldırısıyla imha edildiklerini öne sürdü.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X