Muhtar koltuğu aileyi karıştırdı

Orhangazi’ye 22 kilometre uzaklıkta bulunan 197 seçmenli Heceler Mahallesi, 31 Mart yerel seçimlerinde ilginç bir muhtarlık seçimine sahne olacak. 

Muhtar koltuğu aileyi karıştırdı

Mahallede halen muhtarlık görevini yürüten ve 31 Mart yerel seçimlerinde yeniden aday olacağını açıklayan Ali Sevinç’e oğlu Zafer Sevinç rakip oldu. Oğlunu evlatlıktan reddettiği haberleriyle gündeme gelen, muhtar olan Baba Ali Sevinç, ‘Ben oğlumun aday olacağını 3-4 ay önceden biliyordum. Kendisini çağırıp konuşmak istedim ama ‘seninle konuşacak hiçbir şeyim yok’ dedi. Bana ‘baba ben muhtar adayı olacağım, sen çekil’ deseydi ben zaten adaylıktan çekilirdim. Baba sözü dinlemediği için kırgınım’ dedi.

‘ANNESİNDEN PARA ALIYOR’

Ailecek oğlu Zafer Sevinç’e kırgın olduklarını söyleyen Ali Sevinç, ‘Sadece ben de değil 9 aydan beri ailecek kırgınız ona. Minibüsüne yolcu olarak binen öz annesinden para alıyor. Benim ücretsiz kartım olmasa benden de alacak. Tabii bu demokratik bir hak, çıksın istediği gibi aday olsun. Hodri meydan diyorum. Onu köyde destekleyen yok. Kendine aza bile bulamıyor, benim fazla azalarım var. Ben köyüme hizmet için geldim, koltuk için gelmedim, o yüzden beni seviyorlar’ diye konuştu.

Öte yandan oğlunu evlatlıktan reddettiğine dair çıkan haberleri de yalanlayan baba Sevinç, ‘Beni bir gazeteden aradılar olayı sordular, ben de o an sinirle ‘benim öyle bir oğlum yok’ dedim. Gazeteler de bunu yazmış. Oğlumu reddetmedim, niye reddedeyim ki?’ dedi.

‘HİZMET İÇİN’

Babasına aday olacağını 1 yıl önceden söylediğini belirten Zafer Sevinç ise, ’11 senedir minibüsümle köye hizmet veriyorum. Muhtarlığa niyetlendim ama babama rakip değilim, bu demokratik bir haktır’ ifadelerini kullandı.
Köylüler ise durumdan rahatsız olduklarını belirterek, çüzüm bulunması gerektiğini belirttiler.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X