Muhtarlara kadına yönelik şiddetle mücadele anlatıldı

Büyükorhan’da ‘Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele’ konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla muhtarlara yönelik seminer düzenlendi.

Muhtarlara kadına yönelik şiddetle mücadele anlatıldı

AYDIN KURMUŞ

Seminere, Büyükorhan Kaymakamı Kutsal Baytak, Büyükorhan Belediye Başkanı Hasan Taş, daire amirleri, muhtarlar ve kadınlar katıldı.

Seminerde konuşan Büyükorhan Kaymakamı Kutsal Baytak, kadına yönelik şiddete karşı muhtarın desteğinin büyük önem arz ettiğini kaydetti. Kutsal Baytak, “Kadınlar toplumumuzdaki en değerli ve en kıymetli varlıklarımızdır. Şiddet, bir insan hakkı ihlalidir. Sosyal, kültürel ve ekonomik açıdan insani gelişme önünde büyük bir engeldir. Şiddetin kabul edilemez olduğu günümüzde kadına yönelik şiddeti önlemede başarıya ulaşmak istiyorsak, ancak disiplinler arası bir yaklaşımla ve çok taraflılık anlayışıyla bu mümkündür” dedi.

Seminerde yapılan sunumda, kadına yönelik şiddetin önlenmesi, aile içi şiddet ile mücadelede rol oynayan faktörler, toplumsal cinsiyet eşitliği kavramı, yasal gelişmeler, başvuru mekanizmaları, kadına yönelik aile içi şiddet ile mücadelede daha iyi bir koordinasyon ve işbirliği mekanizması sağlanması gibi konularda bilgiler verildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X