‘Muhtarlık yerel demokrasinin en eski örneğidir’

19 Ekim Muhtarlar Günü Mustafakemalpaşa’da törenle kutlandı. Törende konuşan Muhtarlar Derneği Başkanı Hüseyin Kahraman, muhtarlık kurumunun toplumsal hayatın en önemli yapı taşlarından biri olduğunu kaydetti.

‘Muhtarlık yerel demokrasinin en eski örneğidir’

19 Ekim Muhtarlar Günü Mustafakemalpaşa’da törenle kutlandı. Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasıyla başlayan törende yapılan konuşmalarda muhtarlığın, yerel demokrasinin en eski örneği olduğu ifade edildi.

Muhtarlar Günü programına Kaymakam Mustafa Masatlı, Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Mehmet Böberci, Muhtarlar Derneği Başkanı Hüseyin Kahraman, daire amirleri, siyasi parti ve sivil toplum teşkilatlarının temsilcileri ile birlikte muhtarlar katıldı.

Muhtarlar Derneği Başkanı Hüseyin Kahraman, muhtarlık kurumunun toplumsal hayatın en önemli yapı taşlarından biri olduğunu söylerken, halk ve devlet arasında köprü vazifesi gördüğünü ifade etti. Kahraman, “Muhtarlar Günü, bizler için bir kıvanç günüdür. Vatandaşların, devletimize ihtiyaç duydukları anlarda çalacakları ilk kapı muhtarlardır.

Muhtarlık yerel demokrasinin en eski örneği olmakla birlikte, her dönem kendini yenileyen kurumların başında gelmektedir. Büyük bir camia olan muhtarlar, taşıdıkları sorumluk içinde öz verisini ortaya koymaktadır. Toplum hizmetinde olduğumuzu ilke edinerek çalışırsak, her zaman başarılı oluruz” dedi. 

19 Ekim Muhtarlar Günü etkinlikleri daha sonra Belediye Düğün Salonu’nda devam etti. Muhtarlar onuruna verilen yemekte konuşan Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, son yıllarda mahallelerde hizmet ağını büyüttüklerini kaydetti. Kurtulan, “131 mahallemizde güzel hizmetleri birlikte gerçekleştiriyoruz.

Gerek mobil ekiplerimizle gerekse de diğer sistemlerle mahallelerimizin sorunlarını çözme gayretini gösteriyoruz. Bu hizmetlerdeki büyük gayretlerinize teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Kaymakam Mustafa Masatlı ise konuşmasında, Türk İdari Sistemi’nde muhtarlık yapılanmasının farklı bir yeri olduğunu ifade ederek, vatandaşın odak noktasının muhtarlar olduğunu kaydetti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X