Müjde sırası EYT’lilere geldi!

Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın, hükümetin emeklilekte yaşa takılanların sorunlarının çözümüyle ilgili görüşünü bugünkü köşesine taşıdı…

Müjde sırası EYT’lilere geldi!

Aydın, yazısında şu ifadeleri kullandı:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bürokrasiye verdiği en büyük göz dağlarından biri muhtarlara iyi davranmalarıydı.

“Muhtarı üzen beni üzer” çıkışıyla bir bakıma, ülke genelinde sayıları 50 bini aşan bu kesime de her defasında sahip çıkıyordu.

Erdoğan önceki gün Ankara’da bir kez daha muhtarlarla bir araya geldi. Pandemi nedeniyle ara verdiği muhtarlar buluşmasına tekrar başlamış oldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan o buluşmada muhtarlara yeni büyük bir müjde daha verdi. Artık muhtar maaşları asgari ücrete eşitlendi ve 4 bin 250 liraya yükseltildi.

Bu gerçekten, 50 bin muhtarı için büyük bir sürprizdi. Herkes artış bekliyordu ama bu kadar olacağını tahmin etmiyordu.

Muhtarları sevince boğan müjde beraberinde gelecek yerel seçimde aday enflasyonuna da neden olabilir. Mahallelerde onlarca aday muhtarlık için yarışacaktır. Çünkü; muhtarlarımız en azından günlük ağırlama masraflarını karşılayacak bir gelire kavuşmuş oldular. Bu konuda Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu’nun çabalarının da etkili olduğunu düşünüyoruz.

Zira İçişleri Bakanlığı’nca yürütülen, ‘Muhtarlar El Ele’ projesiyle Bakan Süleyman Soylu ile de iyi bir diyalog fırsatı yakaladılar.

Hükümet, memura 3600 ek gösterge düzenlemesini de gündemine aldı, mayıs gibi taslağın TBMM’ye ineceği açıklandı.

Şimdi artık bize göre müjde verme sırası, emeklilikte yaşa takılanlara, yani kısa adla EYT’lilere gelmiştir.

Yıllardır bu kesimden gelen taleplere hükümetin daha fazla kulak tıkayacağını sanmıyoruz. Ülkemizin bu sorunu da bir şekilde çözülmeli. Mağdurlar ve ülke kaynakları göz önüne alınarak orta yol bulunmalı.

Türkiye’nin çok konuşulan toplumsal sorunlarını ülke gündeminden çıkarıp atmak gerekiyor.

Muhtarları, memurları ve emeklilikte yaşa takılanların sorunların çözen hükümetin 2023 seçimlerine elinin daha güçlü gireceğini söyleyebiliriz.

Cumhur İttifakı’nın, kendilerine karşı birleşen tüm siyasi partilere çok yakında bu hamle ile yanıt vereceğine inanıyoruz.

Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın’ın yazısının tamamı için tıklayın…

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X