Müjdeli haber yolda! Bakan Koca açıkladı

Sağlık Bakanı Koca, AK Parti MYK toplantısı sonrası omicron varyantı ile ilgili, “Türkiye’de şu anda vaka görülmedi. Varyantın olması da zaten önlemlerimizi değiştirmiyor. Dün Uğur Hoca’yla görüştüm. 1-2 hafta içinde MRNA aşısının yeni varyant üzerindeki etkinliğini açıklayacaklar. Yeni bir aşı içeriğine ihtiyaç olup olmadığı belli olacak” ifadelerini kullandı. Koca açıklamalarında “Birkaç gün içinde önemli, hepimizi sevindirecek gelişmeler olacak” ifadeleri ile sağlık çalışanları için müjdeli haberin yolda olduğu bilgisini paylaştı.

Müjdeli haber yolda! Bakan Koca açıkladı

Bakan Koca AK Parti MYK’da sonrası omicron varyantı ile ilgili açıklamalarda bulundu. Koca “Türkiye’de şu anda vaka görülmedi. Bizde ağırlıklı olarak Delta varyantı var.

Varyantın olması da zaten önlemlerimizi değiştirmiyor. Dün Uğur Şahin Hoca’yla görüştüm. 1-2 hafta içinde MRNA aşısının yeni varyant üzerindeki etkinliğini açıklayacaklar. Yeni bir aşı içeriğine ihtiyaç olup olmadığı belli olacak” dedi. Yeni varyant için henüz ilave tedbire gerek olmadığına işaret eden Koca, “Bir kapatma düşünmüyoruz” diye konuştu.

Türkiye’de görülmediği için belirtilerin tam olarak bilinmediğini söyleyen Koca, “Bulaşıcılığı deltadan daha yüksek ama virülans daha düşük bile olabilir ama birkaç hafta içinde netleşir” dedi.

TURKOVAC

TURKOVAC’a acil kullanım onayının yıl bitmeden çıkacağını tahmin ettiğini belirten Koca, “Aralık ortasında bekliyoruz. 2 küçük ölçekli üretim tamamlandı. Büyük ölçekli 250 bin dozluk büyüklüğünde olan bir ölçek. Onun da bugün dolumu bitmiş oldu. 2 haftalık süresini bekliyoruz” diye konuştu. TURKOVAC’ın tek doz şeklinde paketleneceğini belirten Koca, her yerde ulaşılabilir olacağını anlattı.

Omicron varyantının son varyant olabileceği iddialarına ilişkin Koca, “İnşallah öyledir bir gün bitecek öyle” dedi.

SAĞLIK ÇALIŞANLARINI SEVİNDİRECEK HABER

Koca açıklamalarında “Sağlık çalışanları ile ilgili görüşmeler yoğun bir şekilde devam ediyor. Birkaç gün içinde önemli, hepimizi sevindirecek gelişmeler olacak.” ifadelerine yer verdi.

“VATANDAŞA ÜCRETSİZ OLACAK”

Alınan uçuş tedbirlerinin devam edeceğini ifade eden Bakan Koca, ‘molnupiravir ‘e ilişkin, “Molnupiravir dediğim şekilde yerli üretimi olacak 3-4 firma bu anlamda müracaatını yaptı. Ben 30-35 kat ucuz olacak dedim ama o rakamdan daha ucuz olacak. 50 kat bile ucuz olabilir. Vatandaşa ücretsiz olacak.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X