Mümin  Gençoğlu, vefatının 26. yıl dönümünde anıldı

Mümin Gençoğlu, ölümünün 26. yılında kabri başında dualarla anıldı. Sağanak yağmura rağmen sevenleri kabristana akın etti.

Mümin  Gençoğlu, vefatının 26. yıl dönümünde anıldı

Soydaşların onurlu mücadelesinin ‘Yiğit’ ismi, Balkanların ve Türkiye’nin “Mümin Agası”, Bal-Göç ve BGF Federasyonu Kurucu Başkanı, Bursa sanayisinin duayen ismi, Penguen Gıda’nın kurucusu, hayırsever iş adamı, BTSO Meclis ve Bursaspor’un eski başkanlarından, Bursa Milletvekili merhum Mümin Gençoğlu aramızdan ayrılışının 26. yıldönümünde Emirsultan mezarlığında bulunan kabri başında dualarla anıldı. Sağanak yağmura rağmen sevenleri kabristana akın etti.

Anma töreninden konuşan oğlu, Balkan Rumeli Türkleri Konfederasyonu Onursal Başkanı ve Gençoğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Turhan Gençoğlu, ” “Bulgaristan’dan ailesi ile birlikte sırtında ceketiyle ülkemize göç etmek zorunda kalarak hayata sıfırdan başlayan, görev almış olduğu (BTSO) Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’na Meclis Başkanlığına kadar ulaşan, 1975-1978 yılları arasında 3 dönem Bursaspor Başkanlığı yaparak dönemin en modern tesisleri olan Vakıfköy Tesislerini Bursaspor’umuza kazandıran ve Bursaspor’umuz çeyrek finale kaldığı zaman Bursaspor başkanlığı yapan, Bulgaristan’daki asimilasyon ve baskı rejimi sırasında yapılan zülümleri dünyaya duyurabilmek ve soydaşlarımızın sıkıntılarını giderebilmek için BAL-GÖÇ’ü kuran ve onların sesini duyurabilmek için milletvekilliği yapan, -takdir-i ilahi- Ankara’ya giderken aramızdan ayrılan, Balkanların ve Türkiye’nin Mümin Aga’sını 26 sene sonra burada yine dostlarıyla birlikte andık. Bütün sevenlerine, ailemiz ve camiamız adına minnet ve şükranlarımı sunuyorum” dedi. 

Anma törenine merhum Mümin Gençoğlu’nun oğlu Uludağ İhracatçı Birlikleri (UİB) Koordinatör Başkanı Orhan Gençoğlu, kızları Ayşe Sözüçetin, Nurcan Gülerer, Bursa eski valisi Zekai Gümüşdiş, BAL-GÖÇ Genel Başkanı Veli Öztürk, BGF Genel Başkanı Dr. Kader Özlem, BAL-GÖÇ eski Genel Başkanı Prof.Dr. Emin Balkan, CHP Bursa Milletvekili Yüksel Özkan, İYİ Parti Bursa Milletvekili İsmail Tatlıoğlu, CHP İl Başkanı Hüseyin Akkuş, AK Parti Nilüfer Belediye Başkan Adayı Necati Şahin, AK Parti Yıldırım Belediye Başkan Adayı Oktay Yılmaz, AK Parti Yıldırım İlçe Başkanı Ali Erbay, Balkantürksiad Genel Başkanı Berat Tunakan ve çok sayıda sivil toplum örgütü başkanları, üyeleri ve sevenleri katıldı. Okunan duaların ardından anmaya katılanlar merhum Mümin Gençoğlu’nun mezarına çiçek bıraktılar.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X