‘Muradiye Su satılmadı’ 

Muradiye Su’yun yahudilere satıldığı ile ilgili haberlerin tamamen seçim döneminde algı oluşturmak ve markayı karalamak için yapıldığını vurgulayan Başkan Aktaş, “Muradiye Su benim ticarethanem değil. Muradiye Su satılmadı” dedi.

‘Muradiye Su satılmadı’ 

DERYA DEMİR

Büyükşehir Belediyesi’nin Ocak ayı meclis toplantısı Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş başkanlığında gerçekleşti. Oturuma, Mudiye Su firmasının satışı ile ilgili iddialar damga vurdu. Muhalefetin bu konudaki sorularını yanıtlaylan ve iddiaları sert bir dille yalanlayan Başkan Aktaş, “Muradiye Su satılacak olsa önce meclisten geçer. Bu tamamen seçim öncesi algı oluşturmak ve Muradiye Su markasının da karalanması için çıkarılan haberler.

Burası benim ticarethanem değil. Muradiye Su’yun daha verimli kullanılması için bu konuyu masaya yatırmıştık ancak satışı ile ilgili bir durum söz konusu değil. Sosyal medyada bu konuda troller dolaşıyor. ‘İsraillilere, Yahudilere satıldı’ ifadesi konuyu gizemli hale getiriyor. Burayı satsak dünya alem duyar. Tamamen yıpratma amaçlı dolaşan bir haber. 31 Mart’ta halkımız sandıkta gerekli cevabı verecek” diye konuştu.

“HANLAR BÖLGESİ AYDINLANACAK”

Hanlar bölgesinin etrafının açılacağını da kaydeden Başkan Aktaş, “Yavaşlatılmış şehir için nüfusun 50 binin altında kalması lazım. Ancak Büyükşehir olarak bu kategoride değiliz. Yayalaştırmamız gereken yerler var. Hanlar Bölgesi de bu alanlardan biri. Bu bölgenin açılması, aydınlatılması, otopark ve benzeri yerlerin yapılması gerekiyor. Atatürk ve Cumhuriyet caddelerinin bulunduğu akslar daha dolu dolu kullanılacak. Oradaki trafikle ilgili alternatifler üretildiğinde daha verimli karar vermiş olacağız” dedi. 

SEÇİM SÜRECİ…

Seçimlerle ilgili de konuşan Aktaş, “Seçime 73 gün var. Adaylar daha iyisini yapacaklarını anlatacak, muhalefet ise eleştirsini aktaracak. Aday olan tüm arkadaşlarımıza kolaylıklar diliyorum. Milletin derdine, tasasına talip olmak büyük bir gayrettir. İnşallah Bursa ve Türkiye bundan karlı çıkacak.

31 Mart’ta herkes oyunu kullanacak ve hem 17 ilçemiz hem Büyükşehir hem meclis üyelerimizle ilgili netice ortaya çıkacak. Aday gösterilmeyen arkadaşlarımızın hepsi bizim için birer değerdir.  İnşallah farklı alanlarda bu çatı altında çalışmalarına devam edecekler” şeklinde konuştu. 

OSMANGAZİ VE ORHANGAZİ HAN’A DEVLET TÖRENİ…  

Başkan Aktaş, Osmangazi ve Orhangazi Han’ı anma törenlerinin devlet düzeyinde kutlanması ve bunun Türkiye’ye duyurulmasını arzu ettiklerini belirterek, “Hayme Ana, Ertuğrulgazi devlet töreniyle anılıyor. Devletin üst düzeyi bu törenlere katılıyor. Osmanlı’nın en büyük değerlerinin devlet töreniyle anılması için Kültür Turizm Bakanlığı’ndan destek istiyoruz. Osmangazi ve Orhangazi Han’ı Türkiye ve dünyaya duyurmayı arzu ediyoruz’ dedi.   

ORHANGAZİ’YE YENİ BİR ŞEHİR KURULUYOR…

Bursa’nın Orhangazi ilçesinde 10 bin kişinin yaşayacağı yeni bir şehir ortaya çıkarılacak. Orhangazi Belediyesi Yeniköy bölgesinde belediye bünyesindeki 96 dönüm arsayı 23 Ocak’ta ihale ile satacak. Muhalefet, arsanın satışından vazgeçilmesini istedi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X