MÜSİAD Bursa’da gündem yenilenebilir enerji

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Bursa Şubesi Enerji, Çevre ve Maden Sektör Kurulu tarafından düzenlenen ‘Yerli ve Milli Teknoloji ile Sıfır Atıklı Enerji ve Organik Gübre Üretimi’ konulu toplantı önceki akşam gerçekleştirildi.

MÜSİAD Bursa’da gündem yenilenebilir enerji

Dernek merkezindeki toplantıya, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ile Vali Yardımcısı Mustafa Özsoy da katıldı. MÜSİAD Bursa Şubesi Başkanı Mustafa Gürses, önemli bir toplantıya ev sahipliği yaptıklarını belirterek, ”Üyelerimizle birlikte düzenlediğimiz toplantılarımızı aralıksız sürdürüyoruz, önemli meseleler üzerinde çalışıyoruz” dedi. Daha sonra toplantının konuşmacı konuğu Altaca Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Alper Önoğlu, Danimarka’dan verdiği örneklerle yenilenebilir enerji üretimi konusunda önemli açıklamalar yaptı. 

TÜRKİYE İÇİN ÖNEMLİ MODEL

Önoğlu, Danimarka’nın yeşil kalkınmada da Türkiye için model olabileceğini ifade ederek şunları kaydetti: ”Petrol krizinin yaşandığı 1973’te enerji ihtiyacının büyük bölümünü yurt dışından karşılayan ülke, o tarihte alınan kararla yerli kaynaklara yöneldi. Bu kaynakların en başında yenilenebilir enerji geliyordu. Yapılan yatırımlarla ülke ekonomisi 1980’den bu yana yüzde 80 büyürken, enerji tüketimi aynı kaldı, karbon emisyonu azaldı. 5,5 milyonluk ülke bugün yılda yaklaşık 6 milyar Euro’luk yeşil enerji teknolojisi ihraç ediyor.

Paris anlaşmasıyla birlikte bu tutarın hızla artması bekleniyor. 2014 itibariyle yeşil teknoloji şirketlerinde 59 bin kişi çalışıyor. Danimarka’nın yenilenebilir enerji sayesinde elde ettiği ekonomik büyümenin Türkiye için önemli bir model olabilir.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X