MÜSİAD’dan Hindistan’da temsilcilik

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD), Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın hedef olarak belirlediği 5 ülkeden biri olan Hindistan’da temsilcilik açılışı gerçekleştirdi.

MÜSİAD’dan Hindistan’da temsilcilik

MÜSİAD Yurtdışı Teşkilatlanma Başkanı İbrahim Uyar, yaptığı açıklamada, Hindistan’da birçok dinin yaşandığınıve 20’ye yakın farklı dilin konuşulduğunu söyledi.

Türkiye ile Hindistan’ın kadim bağlara sahip olduğuna vurgu yapan Uyar, MÜSİAD Hindistan temsilciliğinin iki ülke ilişkilerine çok büyük katkılar sağlayacağının altını çizdi.

Taraflar arasındaki mevcut ikili ekonomik iş birliğinde ciddi dengesizliklerin bulunduğuna işaret eden Uyar, Türkiye ve Hindistan arasındaki potansiyelin olması gerekenin çok altında olduğunu anlattı.

Türkiye’nin Hindistan’a olan ihracatında yüzde 16,4 artış gözlendiğini ve 760 milyon dolara ulaştığını dile getiren İbrahim Uyar, Hindistan’da ithalatın 6 milyar doların üzerine çıktığını ve arada Türkiye’nin aleyhine çok büyük bir dengesizliğin olduğunu kaydetti. Uyar, ‘’Aradaki açığın dengelenmesi çok önemli. MÜSİAD Hindistan temsilciliğinin en büyük amacı bu dengesizliğin azaltılması olacak” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X