Mustafakemalpaşa depreme kentsel dönüşümle hazırlanıyor

Bursa’nın Mustafakemalpaşa ilçesinde geçen ay meydana gelen deprem sonrası gözler kentsel dönüşüme çevrilirken, Başkan Sadi Kurtulan, sağlam konutlar için kolları sıvadıklarını söyledi.

Mustafakemalpaşa depreme kentsel dönüşümle hazırlanıyor

Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Büyükşehir Belediyesi ile birlikte ilçeye kurulacak Gençlik Merkezi Sosyal Yaşam ve Spor Tesisleri ile ilgili projeleri ve alt yapı çalışmalarını tamamladıklarını ve ihalenin yapılacağı günü beklediklerini bildirdi. 

Sosyal olarak hizmete sokabilecekleri bütün projeleri hazırladıklarını, önümüzdeki dönemde bunları hayata geçireceklerini ifade eden Kurtulan, “Mustafakemalpaşa’nın içinden geçen Kirmastı deresi var. Nazlı nazlı akan Kirmastı’nın etrafının cazibe merkezi haline gelmesi için yapılması gerekenleri tek tek gündeme aldık. Sosyal olarak hizmete sokabileceğimiz projelerimiz, yürüyüş alanlarından spor alanlarına, dinlenme alanlarından eğlence alanlarına kadar her yeri adım adım projelendirdik. Bunları da önümüzdeki dönem hizmete sokacağız. Vatandaşlar, yaşamaktan mutlu oldukları Mustafakemalpaşa’yı 2015 yılı içerisinde görecekler” dedi.

Mustafakemalpaşa’nın en önemli meselesinin deprem olduğuna vurgu yapan Kurtulan, “Depremle yaşamaya alışmalıyız. Biz güvenli konut sahibi olmak isteyen vatandaşlarımız için ne yapılması gerekiyorsa yapmakla mükellefiz. Hükümetimizin bu konudaki genel politikası var. Depreme dayanıklı konut üretimiyle hem özel teşebbüse, hem de TOKİ aracılığıyla dar gelirli vatandaşlarımıza konut edindirme konusunda büyük çabaları var. Bizim de TOKİ aracılığıyla vatandaşlarımıza kazandırdığımız güzel konutlarımız var” ifadelerini kullandı.

“KENTSEL DÖNÜŞÜM ADIM ADIM GERÇEKLEŞİYOR”

İlçede kentsel dönüşüm projelerinin adım adım gerçekleştiğini dile getiren Kurtulan, “Bunlarla beraber bu işe özel sektörü de katmak, içinde yaşadığımız mekanları daha güzel ve depreme dayanıklı yapmak için çalışmalarımız var. Vatandaşlarımızla iş birliğiyle güvenli konutu en ekonomik şartlarla vatandaşımıza kazandırma konusunda süratle çalışıyoruz. İlginin bu konuda yüksek olduğunu görmek bizi sevindiriyor. Bu plan ve program işidir. Bizim kentsel dönüşüm olarak belirlediğimiz alanlardaki çalışmalarımız devam ediyor. Kentsel dönüşüm ilçemizde adım adım gerçekleşecek, ama bu bilinci her zaman canlı tutmak da bizlerin görevidir” şeklinde konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X