Mustafakemalpaşa dev yatırımlarla kabuğunu kırıyor

Mustafakemalpaşa Belediyesi, ‘değişim ve gelişim’ hedefleri doğrultusunda şehre değer katan vizyon projeler ve gönüllere dokunan hizmetlerle 2018 yılını dolu dolu geçirdi.  

Mustafakemalpaşa dev yatırımlarla kabuğunu kırıyor

Başkan Sadi Kurtulan,  ‘İlk günkü aşkla yeni hizmetler için enerji ve heyecanımız tamdır’ dedi.

Sosyal yaşam merkezlerinden, altyapıya, spor, çevre ve turizm yatırımlarından kırsal kalkınmaya kadar şehre gelişim ivmesi kazandıran çalışmaların hızla sürdüğü 2018 yılı, Mustafakemalpaşa’nın özlemle beklediği açılış ve temel atmalara sahne oldu. 2019 yılı ile birlikte Mustafakemalpaşa’ya hizmette 10.yılına girecek olan Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, son yıllarda önemli yatırımlarla gözle görülür bir ilerleme sağlayan şehrin Bursa’da bir cazibe merkezi, bir bölge şehri olma yolunda istikrarlı mesafeler kat ettiğini söyledi.

Mustafakemalpaşa’nın 131 mahalleyle Bursa’nın hizmet alanı en büyük belediyelerinden biri olduğunu hatırlatan Başkan Sadi Kurtulan, göreve geldiği ilk günkü hizmet aşkının aynen devam ettiğini belirtirken; “Yeni hizmetler için enerji ve heyecanımız tamdır” mesajını verdi.

Başkan Kurtulan:’Ekmeğimizi hep birlikte büyüteceğiz’

2019 yılının Mustafakemalpaşa için yeni yatırımlara kapılar açacağını ifade eden Başkan Sadi Kurtulan konuşmasını; ” Belediyecilik formatı artık değişti. Bugünün şehir yönetimi, sadece kamu gücünü değil özel teşebbüsünde işin içine çekildiği, işbirliği yoluyla yerel kalkınmanın sağlandığı bir anlayışı oluşturuyor.

Üretimi ve istihdamı arttıran yatırımlara öncülük etmek için çaba gösteriyoruz. Son 10 yılda MKPOSB’deki fabrika sayısı 41’e yükseldiyse bu diğer kurumlarla ortak hareket etmemizin sonucudur. Tüm paydaşların katılımı ile ortak çalışma alanlarını artırırsak, ekmeğimizi de büyütürüz. Yeni nesil belediyecilik, halkla bütünleşen sosyal belediyecilik bunu gerektiriyor. Yeni yılla birlikte hem Büyükşehir ile koordineli bir şekilde çalışarak projelerimize hız vereceğiz hem de yeni üretim olanaklarını şehrimize kazandırmak için büyük bir gayretle çalışacağız” sözleriyle tamamladı.

Altyapı sil baştan

Mustafakemalpaşa’nın altyapı sorunlarında değinen Başkan Sadi Kurtulan, Büyükşehir ile birlikte bu alanda önemli girişimlere imza atıldığını, 640 km’lik ulaşım ağında irili ufaklı 180 çalışmanın hayata geçirildiğini belirtti.

Başkan Kurtulan; ” Şehrimizin öncelikli sorunu olan altyapıda çözüm odaklı çalışmalara imza attık. Belediyemizin girişimi ve BUSKİ aracılığıyla son 4 yıl içinde; içme suyundan su depolarına, kanalizasyon kolektör çalışmalarından sulama göletlerine kadar 85 milyon TL değerinde toplam 180 yatırım bu dönemde gerçekleştirildi.

Mustafakemalpaşa’da vahşi çöp depolama alanları tarih oldu. Sağlıklı ve temiz bir çevrenin miladı sayılan Katı Atık Aktarma Tesisleri ile şehrimizde bir ilk olan Atık Su Arıtma Tesisleri hizmete açıldı.

Bu yatırımlarla hem altyapının en önemli ayağı tamamlandı hem de sağlıklı bir çevrenin önü açıldı. Ayrıca zengin su kaynaklarımızı süratli yatırımlarla halka sunmaya devam ediyoruz. Su cenneti olan bölgemizde maalesef iletim hatlarının eskimiş olmasından dolayı %60 dolayında kayıp var. BUSKİ ile birlikte bir plan dâhilinde tüm bu sorunların üzerine gidiyoruz. Söğütalan’daki suyu Keltaş’a getirdik. Bostandere’den de getiriyoruz. Kara Dere grubu su iletim hatlarının düzeltilmesi için de yoğun bir çalışma sürdürülüyor.

Oğlak Tepe ve Lalaşahin’de bulunan içme suyu depolarının kapasitesi bu dönemde 17 kat artırılarak su kesintilerinin önüne geçildi. Merkez ve kırsal mahallelerin alt ve üstyapı ihtiyaçlarının bütünleşik projelerle karşılamaya devam edeceğiz. Altyapı projelerimizi 250 bin nüfusa göre hazırlıyoruz.

Su, kanalizasyon, yağmur suyu ve atık suyu gibi imalatların her biri etaplar halinde yapılıyor. Arazi yollarının bakımından, yeni imar yollarının açılmasına, parke ve bordür çalışmalarından, okul, cami ve mahalle konağı gibi ortak kullanım alanlarındaki binaları da planlı bir şekilde elden geçiriyoruz ” dedi.

Nitelikli spor tesisleri

Mustafakemalpaşa’nın spor potansiyelini bu dönemde nitelikli tesislerle buluşturduklarını belirten Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, iki yeni futbol sahasıyla birlikte Mustafakemalpaşa Stadı ve Şükrü Erdem Tesisleri’nin iyileştirilerek hizmete sunulduğunu kaydetti.

Amatör kulüplerine her yıl maddi desteğin yanı sıra ekipman tedariki de gerçekleştirdiklerini hatırlatan Başkan Sadi Kurtulan; ” Mustafakemalpaşa’nın geleneksel spor şenlikleri olan TATLITOP, dama, havacılık, yol koşusu, bilardo ve yağlı güreş festivallerine de her yıl geniş bir katılımla ev sahipliği yapıyoruz ” dedi.  Başkan Kurtulan ayrıca sporcu öz kaynaklarını planlı bir şekilde kullanarak bugüne kadar birçok başarıya imza atan Belediye Spor Kulübü’nün de 10 kategoride çocuklara ve gençlere hizmet verdiğini ifade etti.

‘Yaşamın her alanında varız’

Sosyal ve kültürel yaşamın her alanında var olduklarını kaydeden Başkan Kurtulan; ” Uğur Böceği Kültür Merkezleri ile bugüne kadar her yaştan 15 bin kursiyerimize nitelikli kurslar verdik. Okul bahçelerinden başlayarak dersliklere kadar eğitim kurumlarının eksikliklerini gidermek için birçok çalışma yürütüyoruz. Yöresel ürünlerimizin tanıtıldığı fuardan sosyal yardımlaşma ve dayanışma etkinliklerine, toplu sünnet şölenlerinden yüzme kurslarına kadar sosyal belediyeciliğin tüm gereklerini 131 mahallemize ulaştırıyoruz. Ayrıca teknik altyapısını güçlendirdiğimiz hayvan barınağımızla da her yıl yüzlerce hayvana sağlık hizmeti sunarak sahiplendirme de yapıyoruz” diye konuştu.

Suuçtu’da yeni dönem

Suuçtu Şelalesi ve Tabiat Parkı’nın turizme kazandırılması noktasında müjdeler veren Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, kır lokantasından büfeye, köprüden seyir terasına kadar birçok yeni sosyal donatıya kavuşan bölgenin TANAP’tan alınan hibe ile 12 ay boyunca misafirlerini ağırlayacak kapasiteye ulaştırılacağını söyledi.

Başkan Kurtulan; ” Protokollerini imzaladığımız TANAP hibesiyle Muradiye Sarnıç ve Sünlük mahallelerinde at binicilik merkezi, macera parkı, dağ yürüyüşü yolu gibi farklı sosyal etkinlik alanları oluşturmayı hedefliyoruz. Bu sayede şelale bölgesinde turizm potansiyelini de artıracağız. Hep dile getirdiğimiz gibi Mustafakemalpaşa’da doğa turizmi için biçilmiş kaftan olan destinasyonlar var. Bu proje ile bölge sakinlerine pansiyonculuk eğitimi, müşteri ilişkileri eğitimi de verilecek. Bu sayede söz konusu turizm bölgesinde yaşayan halkımızın sosyal sermayesi de artmış olacak” dedi.

Ulaşıma  3. köprü nefesi

Mustafakemalpaşa’daki ulaşım yatırımları hakkında da bilgiler veren Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, trafiği büyük ölçüde rahatlatacak olan 3. köprü inşaatının hızla sürdüğünü, Dere Mahalle -Fevzi Dede Mahallesi arasında uzanacak olan köprü ile yüksek tonajlı araçların şehir içine girmeden seyrinin sağlanacağını ifade etti.  Başkan Kurtulan ayrıca yeni otopark alanları oluşturmak için kamulaştırma çalışmalarının sürdüğünü kaydetti.

Engelsiz yaşam

Engelli vatandaşların kendilerine güvenen bireyler olarak yaşamı paylaşmaları amacıyla; eğitim, sağlık ve spor alanındaki ihtiyaçlarını karşılamaya devam eden Mustafakemalpaşa Belediyesi, hizmete açılan Engelsiz Yaşam Merkezi ile bu çalışmalarını taçlandırdı. Başkan Kurtulan, kütüphane, kurs ve dinlenme salonları ile spor sahasını içinde barındıran yaklaşık 3 bin m2’lik tesisin engellilerin emrinde olduğunu belirtti.

Gençlik Merkezi hayali gerçek oluyor

Mustafakemalpaşa’nın yaşadığı kabuk değişimini anlatan Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, ilk etap çalışmaları tamamlanan Gençlik Merkezi Sosyal Yaşam ve Spor Tesisleri’nin yalnız kendisinin değil Mustafakemalpaşa’daki yüz bin insanın hayali olduğunu söyledi.

Bu proje için büyük bir çaba gösterdiklerini vurgulayan Başkan Sadi Kurtulan; ” Büyükşehir ve Spor Toto Genel Müdürlüğü ile birlikte yatırımı hayata geçiriyoruz. Bu merkez, spora, kültüre ve sosyal yaşam alanlarına dönük, hepsini içinde barındıran Türkiye’nin en büyük komplekslerinden biri olacak. Tesis içinde 500 kişilik konferans ve tiyatro salonu, fuaye alanı, 100 kişilik bir sinema salonu ve 130 kişilik tekrar küçük bir konferans salonu var. Hemen merkezin arkasında, ulusal ve uluslararası salon sporlarının yapılabileceği şekilde planlanan tesisler bulunuyor. Bunların yanı sıra yarı olimpik yüzme havuzu, futbol, voleybol, basketbol ve bir tenis kortu yapılıyor. Bu yatırım bizim özlemle beklediğimiz vizyon projemiz olacak” diye konuştu.

Öncelik kırsal kalkınma

Hizmete açılan yeni hayvan pazarının ekonomik hayata canlılık kazandıran bir yatırım olduğunu belirten, bu proje ile kırsal kesimin desteklenerek hayvan potansiyelinin hem üretim hem de ticari anlamda artırıldığını dile getiren Başkan Sadi Kurtulan; ” Mustafakemalpaşa’da tarım ve sanayi ya da tarımsal sanayi temel geçim kaynağı.

Bu hususta önemli olan iki nokta var. Hayvan varlığımız ve tarımsal potansiyelimiz. Bu bölge çok verimli bir tarım arazisi üzerinde yer alıyor. Konservecilik, dondurulmuş gıda, meyve-sebze ihracatının temel merkezleri Mustafakemalpaşa’da yer alıyor. Ayrıca, bu işletmelerin yanı sıra çok ciddi bir hayvancılık potansiyelimiz var. Et ve et ürünleri, süt ve ürünleri anlamında Türkiye’nin en büyük tesisleri burada.

Güney Marmara’nın en büyük canlı hayvan pazarı buna güzel bir örnek teşkil etti. 5 milyon TL’lik bir yatırımla hayata geçirdiğimiz 2.250 adet hayvan kapasitesine sahip yeni pazaryeri sıhhi, güvenli ve ulaşımı kolay bir şekilde alıcı ve satıcılara rahat bir ortamda alış veriş imkânı sunuyor.

Hayvan ticaretine pozitif bir değer katacak et entegre tesislerinin önünü açtık.   Süt ve ürün toplama merkezlerinin kurulması, farklı üretim alanlarına yönelmek isteyenlere fidan desteği gibi kırsal kalkınmanın birçok alanında üreticilerimizin yanındayız. Bugüne kadar 23 kırsal mahallede 25 adet süt toplama merkezini hizmete açtık. Bu sayede geçimini hayvancılıkla sağlayan üreticiler, gıda firmalarının en büyük tedarikçisi konumuna geldi ” dedi.

Sosyal yaşamla bütünleşen semt pazarı

Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, inşaatı hızla yükselen Yunus Emre Kapalı Pazaryeri ve Sosyal Tesisleri’nin de hem esnafa hem de vatandaşa hitap edeceğini kaydetti. Bu proje ile pazar alanı anlayışının fonksiyonlu bir mimari uygulamayla farklı bir boyut kazandığını dile getiren Başkan Kurtulan; “ Başta pazarcı esnafı olmak üzere vatandaşların da uzun yıllar yaşadığı bu sıkıntı, 5 bin metrekarelik alanda uygulanacak yeni pazaryeri ve sosyal yaşam merkezi entegrasyonu ile çözülüyor.

Kapalı pazaryerinin yanı sıra projede sosyal tesisler, düğün salonu ve otopark bulunuyor. 3 katlı proje, 4.500 m2 alan üzerine oturacak. Bodrum katta otopark, zemin katta 3 girişli pazaryeri, üst katta ise düğün salonu, teras, çok amaçlı salon yer alacak. 13 milyon TL’lik bu yatırım hem esnafa hem de vatandaşa rahat bir ortam sağlayacak ” ifadelerini kullandı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X