Mustafakemalpaşa MOBESE’ye kavuşuyor

Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, ilçenin güvenliğini güçlendirmek için MOBESE kurma aşamasında sona gelindiğini söyledi.

Mustafakemalpaşa MOBESE’ye kavuşuyor
Bursa Büyükşehir Belediyesi, Mustafakemalpaşa Belediyesi ve İlçe Emniyet Müdürlüğü iş birliğiyle kurulan MOBESE sistemi yakın bir zamanda devreye girecek. Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, kamera sisteminin suç ve suçluyla mücadele konusunda önemli bir teknik yatırım olduğunu söyledi. Kurtulan, “Önceki yıllarda bölgemizin sosyal dokusunu tehdit eden bazı olaylarla karşılaştık. Bilhassa tarım ürünleri ve canlı hayvan hırsızlığı, gizlice ekimi yapılan uyuşturucu maddelerinin giriş ve çıkışı gibi toplum huzurunu bozan hadiseler yaşandı. Eğitim çağındaki çocuklarımızın zararlı alışkanlıklardan etkilenmemesi, mahallelerin huzur ve güvenliğinin artması, araç sürücülerinin bilinçlendirilmesi, suç ve suça iten sebeplerin önüne geçilmesi gerekiyordu. Bunlar göz önüne alındığında Mustafakemalpaşa’nın geniş coğrafyası sebebiyle güvenlik ve emniyet açısından kontrolünü sağlayacak güçlü bir MOBESE sistemine ihtiyaç vardı. Bu sistemi Mustafakemalpaşa’ya kazandırma yolunda attığımız adımlarda ihale sürecine girdik. Mustafakemalpaşa, uzun yıllar eksikliği hissedilen MOBESE sistemine yakında kavuşacak” dedi.

MOBESE sisteminin yaklaşık 2 milyon TL’ye mal olacağını söyleyen Kurtulan, projenin 650 bin TL’lik kısmını Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin, kalanı ise Emniyet Genel Müdürlüğü ve Mustafakemalpaşa Belediyesi’nin karşılayacağını dile getirdi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X